-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos parlamentaras: „kompromatą“ apie Petro Porošenką perdaviau JAV

Šiemet vasarą teisinę neliečiamybę praradęs Ukrainos Aukščiausiosios Rados deputatas Oleksandras Oniščenka kratosi Rusijos agento etiketės. Jis pareiškė turintis „purvo“ apie prezidentą Petro Porošenką ir duomenis perdavęs JAV, skelbia „Ukrainska pravda“.
Oleksandras Oniščenka
Oleksandras Oniščenka / „Twitter“ nuotr.

O.Oniščenka, Ukrainoje vadinamas šalies „dujų karaliumi“, jau anksčiau buvo apkaltintas šnipinėjimu, o dabar Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) paskelbė įtarianti, kad jis gavo Rusijos pasą ir bendradarbiauja su Kremliaus tarnybomis, kurios siekia destabilizuoti situaciją Ukrainoje.

Tyrėjai pridūrė, kad O.Oniščenka, kuris yra vienas turtingiausių Ukrainos žmonių, „ruošia didžiulę informacinę ataką prieš vyriausybę, o strategija koordinuojama su Kremliumi“.

Vasarą, kai Aukščiausioji Rada nubalsavo už leidimą pradėti teisinius veiksmus prieš šį oligarchą, skelbta, kad jis įtariamas subūręs nusikalstamą grupuotę, kuri siurbė pinigus iš valstybinės dujų bendrovės „Ukrgazvydobuvanija“.

Dabar O.Oniščenka nutarė smogti atgal. Jungtinėje Karalystėje gyvenantis deputatas pareiškė, kad SBU jį puola dėl straipsnio svetainėje „Strana“, kuriame jis kaltina P.Porošenkos administraciją Aukščiausiosios Rados deputatų balsų pirkimu.

„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka
„Scanpix“ nuotr./Petro Porošenka

„Tai tikrai yra atsakymas į vakarykštę publikaciją. Aš turiu daug P.Porošenką kompromituojančios informacijos. Tad dabar ir prasideda, neva čia Kremliaus ranka“, – kalbėjo O.Oniščenka.

„Išgirsite tai, kas jums garantuotai išsklaidys bet kokias iliuzijas apie meilę valstybei ir jos žmonėms. Aš dvejus metus su juo (P.Porošenka, – red.) dirbau ir gerai jį pažįstu. Išsklaidysiu visus mitus apie dujų verslą“, – pridūrė parlamentaras.

Kaip skelbia O.Oniščenka, jis įrašė pokalbius su P.Porošenka išmaniuoju rankiniu laikrodžiu. Verslininkas taip pat paneigė turintis rusišką pasą.

O.Oniščenka teigė, kad JAV pareigūnams informaciją apie P.Porošenką perdavė lapkričio 29 dieną, ir žurnalistams pateikė susitarimo su amerikiečiais dėl susitikimo kopiją.

„Facebook“ nuotr./Tariamo O.Oniščenkos susitarimo susitikti su amerikiečiais kopija
„Facebook“ nuotr./Tariamo O.Oniščenkos susitarimo susitikti su amerikiečiais kopija

„Jie atskrido pas mane į Europą. Tegu jie patys atsirenka, kas yra kas kalbant apie Porošenką“, – tvirtino verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius