-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos pasieniečiai praleido ieškomu paskelbtą Luhansko separatistų lyderį Valerijų Bolotovą į Rusiją

Ukrainos pasieniečiai leido Luhansko gubernatoriumi pasiskelbusiam separatistų lyderiui Valerijui Bolotovui kirsti sieną ir išvykti į Rusijos Federaciją, nors jis yra ieškomas, praneša portalas news.liga.net.
Valerijus Bolotovas
Valerijus Bolotovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Bolotovas išvyko iš Ukrainos pro Dolžanskio pasienio postą. Pasienio tarnyba tvirtina nesulaukusi jokių valdžios institucijų instrukcijų sulaikyti separatistų lyderį.

„Kad sulaikytume ar nepraleistume Ukrainos piliečio pro sieną, pasieniečiai turi gauti atitinkamus nurodymus. Kalbant apie šį pilietį (V.Bolotovą), pasieniečiai neturėjo jokių nurodymų iš teisėsaugos organų, kad reikia sulaikyti, nepraleisti ar imtis dar kokių nors teisinių veiksmų“, – sakė pasienio tarnybos atstovas Olehas Slobodianas.

Gegužės 5 dieną V.Bolotovas paskelbė, kad Luhanske nevyks prezidento rinkimai, o vietoje to bus rengiamas referendumas dėl „Luhansko Liaudies Respublikos“ nepriklausomybės.

Antradienį Luhansko separatistai paskelbė, kad buvo kėsintasi į V.Bolotovo gyvybę ir kad jis sužeistas.

ES ir Kanada įtraukė V.Bolotovą į sąrašą žmonių, kuriems taikomos sankcijos.

Ukrainos parlamento pirmininkas ir laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas po šių žinių nurodė parengti užklausas Generalinei prokuratūrai, Saugumo tarnybai ir Pasienio tarnybai, kodėl V.Bolotovui buvo leista išvykti iš šalies.

Parlamentaras Olehas Liaško, kalbėdamas apie incidentą, piktinosi: „Kaip žmogus, kurio rankos suteptos krauju, žudęs mūsų žmones, suskaldęs Ukrainą, galėjo kirsti sieną? Kas čia per antiteroristinė operacija, kas čia per sienos?“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius