-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos pasienyje sutelktos Rusijos kariuomenės gretos šiek tiek sumažėjo

Ukrainos pasienyje sutelktos Rusijos kariuomenės gretos sumažėjo. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pranešė Karinių ir politinių tyrimų centro vadovas Dmitrijus Tymčukas, – skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Rusų kariai Kryme
Rusų kariai Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Gerai yra tai, kad antrą dieną iš eilės mes stebime karių skaičiaus sumažėjimą prie Ukrainos sienos. Rusijos kariškių skaičius čia vis dar išlieka per 10 tūkst.“, – teigė jis. Tuo metu praėjusį penktadienį rusų kareivių skaičius pasienyje, kaip teigė ukrainiečių ekspertai, siekė apie 40 tūkst. (nors buvo pranešta ir apie 100 tūkst.).

Invazijos į rytinę Ukrainos dalį tikimybė smarkiai sumažėjo.

„Sakykime taip – jeigu prieš savaitę galima buvo manyti, kad Rusijos invazijos tikimybė  buvo 80 proc., tai šiuo metu tokia galimybė – 50 proc.“, – sakė Kijevo administracijos vadovas Aleksandras Popovas.

Sakykime taip – jeigu prieš savaitę, galima buvo manyti, kad Rusijos invazija buvo 80 proc., šiuo metu tokia galimybė – 50 proc., – sakė Kijevo administracijos vadovas Aleksandras Popovas.

Sekmadienį Paryžiuje įvyko JAV valstybės sekretoriaus Johno Kerry ir Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo susitikimas. Jame J.Kerry paragino Maskvą atitraukti savo pajėgas nuo tos šalies sienų, nes jos kuria „baimės atmosferą“.

Žvalgyba: tikimybė, kad Rusija puls Ukrainą, pasiekė kritinį lygį

Tikimybė, kad Rusija Ukrainos teritorijoje imsis karinių veiksmų, šią savaitę pasiekė kritinį lygį. Tai pareiškė JAV, Ukrainos žvalgyba ir nepriklausomi ekspertai, – skelbia Rus.newsru.ua. Dar negalima teigti, kad grėsmė jau praėjo.

Nei Ukrainos diplomatai, nei Jungtinės Tautos po generalinio sekretoriaus pokalbių su Rusijos vadovybe negali garantuoti, kad daugiatūkstantinė Rusijos kariuomenė prie sienos su Ukraina susirinko šiaip.

Skelbiama, kad Rusijos karinės pajėgos šiuo metu prie Ukrainos sienos persigrupuoja. Jie atsitraukė iš Luhansko srities, tačiau ir toliau telkiasi netoli Charkovo. Taip pat Rusijos karių daugėja šalia Černigovo srities – iš čia Kijevą automobiliu galima pasiekti per tris valandas.

Anot amerikiečių žvalgybos, Rusija prie sienos su Ukraina yra sutelkusi apie 30 tūkst. karių. Tuo metu Ukrainos valdžios skaičiavimais, čia gali būti beveik 100 tūkst. rusų karių. Didžioji šių pajėgų dalis – šturmuoti pasirengę desantininkai.

Be to, iš Padniestrės pusės yra sutelkta 15 tūkst. karių, keli tūkstančiai kazokų ir beveik 200 vienetų karinės įrangos. Kryme yra net 22 tūkst. Rusijos karių, o pastarosiomis dienomis ten kaupiamas ir karinis arsenalas. Tiesa,  visi šie skaičiai tėra apytiksliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius