Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas: prieš valdžią protestuoja teroristai, kurie ir atsakingi už žmonių aukas

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas trečiadienį pareiškė, kad žmonės, kurie Kijevo centre protestuoja prieš valdžią, yra teroristai, o mitingų organizatoriai privalės prisiimti atsakomybę už žmonių aukas, praneša tvn24.pl.
Trečiadienio neramumai Kijeve
Trečiadienio neramumai Kijeve / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šitų įvykių dalyvių negalima vadinti taikiais protestuotojais. Tai nusikaltėliai, kurie privalo sumokėti už savo veiksmus. Oficialiai pareiškiu, kad kaltė dėl aukų, kurių, deja, jau yra, kris ant masinių neramumų organizatorių ir dalyvių sąžinės“, – pradėdamas Vyriausybės posėdį sakė Ukrainos ministras pirmininkas.

Premjeras kategoriškai atmetė, kad dėl vienos iš aukų mirties Hruševskio gatvėje Kijeve atsakinga milicija. Esą kaltinimai neturi pagrindo, kadangi, M.Azarovo teigimu, milicija šioje vietoje net neturi šaunamųjų ginklų.

Būtent premjeras yra tas Ukrainos valdžios atstovas, kuris pastarosiomis dienomis itin aštriai kritikuoja protestuotojus. Antradienio vakarą jis pareiškė, kad Vyriausybei gali nelikti kito pasirinkimo, kaip tik panaudoti jėgą. „Jeigu provokatoriai nenurims, valdžia neturės kitos išeities, kaip tik panaudoti – nepažeidžiant įstatymų – jėgą ir užtikrinti mūsų žmonių saugumą“, – Rusijos televizijai sakė M.Azarovas.

Kijeve trečiadienį vyksta intensyvūs protestuotojų ir saugumo pajėgų susirėmimai, demonstrantai svaido Molotovo kokteilius, o milicija atsako guminėmis kulkomis ir kurtinamosiomis granatomis.

Pranešama ir apie pirmąsias susirėmimų aukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius