Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras nesutinka surengti tiesioginių derybų su Rusija

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas antradienį pareiškė, kad Kijevas nepakankamai pasitiki Maskva, kad galėtų pradėti tiesiogines derybas su Rusija, siekdamas užbaigti kruviną separatistų sukilimą šalies rytuose.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dabartinėmis sąlygomis dvišalės derybos, nedalyvaujant Jungtinėms Valstijoms ir Europos Sąjungai, neįmanomos“, – A.Jaceniukas sakė per ministrų kabineto posėdį, surengtą kitą dieną po to, kai provakarietiškų pažiūrų milijardierius Petro Porošenka buvo oficialiai patvirtintas Ukrainos prezidento rinkimų nugalėtoju.

„Jeigu vieni atsisėsite su jais prie stalo, jie neabejotinai jus apgaus“, – premjeras pareiškė per posėdį, kurį transliavo televizija.

P.Porošenka pirmadienį sakė, kad mielai susitiktų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir kad tokios derybos gali būti surengtos jau ateinančio mėnesio viduryje.

„Jeigu vieni atsisėsite su jais prie stalo, jie neabejotinai jus apgaus“, – A.Jaceniukas pasakė apie Rusijos atstovus.

A.Jaceniukas tapo laikinuoju premjeru vasarį, kai Kijeve buvo nuverstas Rusijos palaikomas prezidentas Viktoras Janukovyčius. Maskva jo nepripažįsta teisėtu Ukrainos vyriausybės vadovu.

Rusija nelaukia naujojo Ukrainos prezidento Maskvoje

Rusija nesvarsto galimybės priimti Maskvoje išrinktąjį Ukrainos prezidentą Petro Porošenką, antradienį pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Diplomatiniais arba kitokiais kanalais klausimas dėl Porošenkos vizito Rusijoje nesvarstomas, neaptarinėjamas“, – S.Lavrovas sakė per Maskvoje surengtą spaudos konferenciją, atsakydamas į naujienų agentūros „Interfax“ klausimą.

Rusijos užsienio reialų ministras taip pat sakė, kad P.Prošenka turi nustoti vadinti taiką drumsčiančius kovotojus rytų Ukrainoje „separatistais“ ir „teroristais“.

„Stebėtojai iš ESBO parlamentinės asamblėjos, Europos Tarybos parlamentinės asamblėjos pabaigė savo rinkimų vertinimus, ragindami Petro Porošenką pradėti tikrą, nuoširdų dialogą su visais pietryčių Ukrainoje ur nenaudoti tokių etikečių kaip separatistai ir teroristai“, – sakė S.Lavrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius