Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras: protestai dėl iš Kinijos evakuotų asmenų gali atsinaujinti

Ukrainos miestelis, kur gyventojai surėmė su policija ir apmėtė akmenimis autobusus, į karantiną vežusius iš Kinijos evakuotus žmones, yra kontroliuojamas, bet neramumai gali tęstis, penktadienį sakė Ukrainos premjeras.
Naujųjų Sanžarų gyventojai priešinasi iš Kinijos evakuotų ukrainiečių karantinui jų mieste
Naujųjų Sanžarų gyventojai priešinasi iš Kinijos evakuotų ukrainiečių karantinui jų mieste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visą ketvirtadienį trukę gyventojų protestai kilo vyriausybei paskelbus, jog daugiau kaip 70 evakuotųjų dvi savaites praleis karantine sanatorijoje Naujųjų Sanžarų miestelyje. Taip norima įsitikinti, kad šie žmonės nėra užsikrėtę naujuoju koronavirusu iš Kinijos.

Keli šimtai vietos gyventojų blokavo kelius, degino padangas ir svaidė akmenis į autobusus, kuriais buvo atvežti iš Kinijos centrinėje dalyje esančio ir epidemijos epicentre atsidūrusio Uhano miesto evakuoti žmonės.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos premjeras Oleksijus Hončarukas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ukrainos premjeras Oleksijus Hončarukas

Ukrainos sveikatos apsaugos ministrė Zoriana Skalecka savanoriškai prisidėjo prie evakuotųjų ir 14 dienų gyvens su jais karantino sąlygomis – taip ji nori padėti išsklaidyti vietos gyventojų susirūpinimą.

Ukrainos valdžios pareigūnai, įskaitant prezidentą Volodymyrą Zelenskį, mėgino sušvelninti įtampą, tačiau vietos gyventojai reiškė nuogąstavimus, kad mirtinai pavojingas virusas gali išplisti.

Po ketvirtadienio neramumų ligoninėse atsidūrė devyni policininkai ir vienas civilis, o 24 protestuotojai buvo sulaikyti.

Penktadienį kreipdamasis į šalies parlamentą premjeras Oleksijus Hončarukas perspėjo, kad „provokacijos gali tęstis“ siekiant „kelti paniką, pakirsti žmonių pasitikėjimą, sėti tarp mūsų nesutarimus“.

O.Hončarukas pasmerkė protestus, kuriuos pavadino „informacinio karo dalimi“, ir sakė, kad ukrainiečiams nėra priežasčių baimintis dėl savo saugumo. Pasak premjero, evakuotieji nekelia pavojaus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Autobusas, vežantis iš Kinijos evakuotus ukrainiečius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Autobusas, vežantis iš Kinijos evakuotus ukrainiečius

Penktadienį minimą sanatoriją saugo šimtai Ukrainos Nacionalinės gvardijos karių, o dar daugiau pareigūnų yra pasirengę tai daryti, pranešė Vidaus reikalų ministerija.

Vietos policija aktyviai patruliuoja tame rajone; kol kas protestų penktadienį nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius