-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras V.Hroismanas dėl šildymo krizės kaltina vietos pareigūnus

Ukrainos ministras pirmininkas trečiadienį apkaltino vietos pareigūnus sukėlus krizę, dėl kurios šimtai tūkstančių šalies gyventojų liko be šildymo atšalus orams.
Volodymyras Hroismanas
Volodymyras Hroismanas dėl šildymo krizės kaltina vietos pareigūnus / „Scanpix“/AP nuotr.

Keletas miestų ir dviejų didelių miestų rajonai liko be šilumos, nacionalinei dujų tiekimo bendrovei „Naftagaz“ pakėlus kainas, tapusias neįperkamomis kai kurioms skurdesnėms savivaldybėms.

Bendrovė atsisakė atnaujinti dujų tiekimą komunalines paslaugas teikiančioms vietos komunalinių paslaugų tiekėjams ir jėgainėms, kol šios nepadengė savo įsiskolinimų arba iš anksto nesumokėjo už dujas.

Ukrainos ministras pirmininkas Volodymyras Hroismanas trečiadienį dėl susidariusios padėties apkaltino vietos pareigūnus ir pareiškė, kad parlamentas turėtų pagalvoti apie jų atleidimą.

„Tai turi būti sustabdyta, – sakė jis vyriausybės posėdyje, kurį transliavo televizija. – Jeigu kai kurie merai negali to sutvarkyti, paprašysime parlamento tai išspręsti ir nušalinti juos nuo pareigų.“

Pasak V.Hroismano, pastarąją parą jis bandė tarpininkauti, kad vietos pareigūnai susitartų su dujų tiekėju.

Pietinio Chersono miesto, kur šildymo neturi daugiau nei 100 tūkst. gyventojų, meras Volodymyras Mykolajenka trečiadienį televizijos kanalui 112 sakė, kad V.Hroismano pastangų dėka buvo tik ką atnaujintas dujų tiekimas į vietos jėgainę, ir artimiausiomis valandomis bus įjungtas šildymas.

Vangi ekonomika ir separatistinis konfliktas šalies rytinėje dalyje skaudžiai atsiliepia Ukrainos finansams. Viena Tarptautinio valiutos fondo Ukrainai iškeltų sąlygų tolesnėms paskoloms gauti – kad nuo lapkričio 1 dienos dujų kainos būtų padidintos 23 procentais. Nuo gruodžio 1 dienos sąskaitos už šiltą vandenį ir apšildymą turėtų išaugti dar 15 procentų.

Pasipiktinę ukrainiečiai renkasi gatvėse ir blokuoja kelius, protestuodami prieš pareigūnų neveiklumą. Ukrainos centrinėje dalyje esančio Smilos miesto meras trečiadienį pranešė, kad atšalus orams jiems teko uždaryti vietos ligoninę ir išvežti pacientus iš miesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius