Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos premjeras žada amnestiją ginklus sudėjusiems separatistams

Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas pareiškė, kad Kijevas pažadėjo suteikti amnestiją taikiems protestuotojams, kurie sutiks nusiginkluoti.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tokie žmonės nebus persekiojame – išskyrus tuos, kurie įvykdė sunkių nusikaltimų, pirmiausiai žmogžudysčių. Už tokius nusikaltimus niekam negali būti atleista jokiomis aplinkybėmis“, – A.Jaceniukas sakė per vyriausybės posėdį ketvirtadienio vakarą.

Jis taip pat paragino ginkluotus asmenis, laikančius užėmusius administracinius pastatus šalies rytiniuose regionuose, sudėti ginklus ir pasitraukti iš tų pastatų.

Pasak A.Jaceniuko, Ukrainos valdžia taip pat nusiteikusi skatinti dialogą tarp šalies rytinių ir vakarinių regionų.

„Tokie žmonės nebus persekiojame – išskyrus tuos, kurie įvykdė sunkių nusikaltimų, pirmiausiai žmogžudysčių. Už tokius nusikaltimus niekam negali būti atleista jokiomis aplinkybėmis“, – A.Jaceniukas sakė per vyriausybės posėdį.

Per ketvirtadienį įvykusį susitikimą Ženevoje Rusijos, Europos Sąjungos (ES), JAV ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai paskelbė susitarimą, apibrėžiantį pirmuosius konkrečius žingsnius, turinčius deeskaluoti separatistinę krizę Ukrainoje ir atkurti visų piliečių saugumą.

Dokumente visos susijusios šalys raginamos susilaikyti nuo bet kokių formų smurto, bauginimo ir provokuojančių veiksmų.

Pranešime taip pat griežtai smerkiamos bet kokios ekstremizmo, rasizmo ir religinio nepakantumo, įskaitant antisemitizmą, „apraiškos“.

Susitarime sakoma, kad bet kokios neteisėtos ginkluotos grupuotės turi sudėti ginklus; kad visi neteisėtai užimti pastatai turi būti atlaisvinti, o visos neteisėtai okupuotos gatvės, aikštės ir kitos viešos erdvės Ukrainos miestuose ir kitose vietose turi būti ištuštintos.

Tuo tarpu Kijevas turi suteikti amnestiją protestuotojams, sutikusiems sudėti ginklus ir palikti anksčiau jų užimtus pastatus – išskyrus pripažintus įvykdžiusius sunkių nusikaltimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius