-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas oficialiai skelbia pradedantis savo rinkimų kampaniją

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį oficialiai paskelbė pradedantis savo prezidento rinkimų kampaniją. „Šiandien, dabar, oficialiai prasideda mano rinkimų kampaniją. Visiškai pasikliauju jumis, mūsų bendra pergale. Pergalė mums reikalinga tik sąžininga. Tokia, dėl kurios niekas negalėtų suabejoti“, – pareiškė P.Porošenka Kijeve vykstančiame visuomeniniame forume „Atviras dialogas“.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Jis pridūrė nusprendęs siekti būti perrinktas Ukrainos prezidentu, kad galėtų baigti kurti stiprią ir sėkmingą valstybę, kuri gebėtų užtikrinti tvarką ir kiekvieno ukrainiečio gerovę ir saugumą.

Pasak P.Porošenkos, jo tikslas – parengti Ukrainą stojimui į Europos Sąjungą (ES) ir NATO ir neleisti, kad populistai „viską, ką iškentėjo žmonės, padaugintų iš nulio“.

„Mano strateginius antrosios kadencijos tikslus galima apibūdinti keliais punktais: kova su skurdu ir šalies parengimas stojimui į Europos Sąjungą ir NATO, taikos užtikrinimas Ukrainai palankiomis sąlygomis ir šalies teritorinio vientisumo atkūrimas“, – pareiškė dabartinis Ukrainos valstybės vadovas.

Sakydamas kalbą forume, jis taip pat apkaltino Rusiją siekiu grąžinti Ukrainą į Maskvos įtakos zoną.

„2019 metų rinkimai [Rusijos prezidentui Vladimirui] Putinui – tai tarsi pagrindinis mūšis dėl Ukrainos, kurią jis maniakiškai stengiasi susigrąžinti“, – pareiškė P.Porošenka.

Jo teigimu, V.Putino planas – „sunaikinti nepriklausomą ukrainiečių valstybę, atimti iš ukrainiečių teisę gyventi taikiai ir saugiai“.

„Jis negali nesuprasti, kad Ukraina, kokia ji tapo pastaraisiais metais, jam yra per kietas riešutėlis. Jis negali nesuprasti, kad Ukrainos jėga neužvaldysi. Todėl jis nori mus įveikti gudraudamas“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

„Rusija pamėgins įsikišti į mūsų rinkimus, kaip prieš tai kišosi į rinkimus JAV, Prancūzijoje, Vokietijoje, į referendumus Didžiojoje Britanijoje ir Nyderlanduose. Dabar jie visas šias technologijas planuoja panaudoti Ukrainoje. Tačiau ukrainiečiai nebeleis, kad Ukrainos prezidento biure sėdėtų ant kabliuko pakabintas Rusijos agentas, kaip tai buvo nuo 2010 iki 2014 metų“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius