-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ukrainos prezidentas pasiūlė Arsenijui Jaceniukui toliau dirbti premjero poste

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka po penktadienį įvykusio susitikimo su savo partija pasiūlė, kad dabartinis premjeras Arsenijus Jaceniukas toliau dirbtų tame poste.
Arsenijus Jaceniukas
Arsenijus Jaceniukas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pasiūliau Petro Porošenkos blokui iškelti Arsenijų Jaceniuką į premjero postą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė prezidentas.

A.Jaceniuko vadovaujamas Liaudies frontas įgijo nedidelę persvarą parlamente prieš prezidento partiją, rodo jau beveik galutiniai sekmadienį vykusių Aukščiausiosios Rados rinkimų rezultatai.

40 metų A.Jaceniukas, buvęs ekonomikos ir užsienio ministras, anksčiau šią savaitę sakė norįs toliau eiti vyriausybės vadovo pareigas.

„Partija, kuri užsitikrino pirmąją vietą rinkimuose, yra įpareigota pradėti koalicijos formavimo procesą. Šios partijos lyderis vadovauja vyriausybei“, – trečiadienį sakė premjeras.

Prieš rinkimus buvo manyta, kad 49 metų konditerijos pramonės magnatas P.Porošenka, išrinktas prezidentu po praeitą žiemą vykusių neramumų, per kuriuos buvo nuverstas Kremliaus palaikomas lyderis, pageidaus, kad naujai vyriausybei vadovautų artimas jo partijos sąjungininkas Volodymyras Hroismanas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius