-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka: Rusija verčia Krymą koncentracijos stovykla

Represinė Rusijos valdžios politika aneksuotame Kryme paverčia pusiasalį koncentracijos stovykla, penktadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.
Krymas
Krymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Negalime pamiršti Krymo. Šį laikinai Rusijos okupuotą Ukrainai priklausantį pusiasalį rusai verčia koncentracijos stovykla, galinga karine zona, o pajėgų Juodojoje jūroje balansą sveria į savo pusę“, – P.Porošenka sakė per Kijeve vykstantį Jaltos kasmetinį susitikimą (Yalta Annual Meeting, YES).

„Tie, kas tiki žmogiškosiomis vertybėmis ir žmogaus teisėmis, mano, kad Krymas tampa koncentracijos stovykla. Čia galioja sovietiniai bausmių standartai ir baudžiamoji medicina“, – pridūrė Ukrainos lyderis.

Norėdamas pagrįsti savo žodžius, Ukrainos prezidentas kaip pavyzdį pateikė apie Krymo totorių parlamento (Medžliso) pirmininko pavaduotoją Ilmį Umerovą, kuris tris savaites buvo laikomas psichiatrijos klinikoje pagrindiniame Krymo mieste Simferopolyje.

Anot P.Porošenkos, Maskva Kryme vykdo represinę politiką, tačiau Ukraina sieks, kad „teisės pažeidėja“ būtų nubausta.

„Mums sako, kad tarptautinės teisės atžvilgiu Krymo klausimas yra išspręstas. Tačiau jis net nebuvo pradėtas svarstyti. Krymas teisiškai priklauso Ukrainai“, – pabrėžė prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius