-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prezidentui suteikta „Metų dagio“ premija

Ukrainos teisių gynėjų antipremija „Metų dagys“ (ukr. „Budiak roku“) atiteko Ukrainos prezidentui Viktorui Janukovyčiui, pranešama BBC tinklalapyje.
Viktoras Janukovyčius
Viktoras Janukovyčius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė spaudos konferencijoje Kijeve Žmogaus teisių informacijos centro atstovė Tetjana Pečončyk, V.Janukovyčiui paskirta antipremija „už sistemingą savo įgaliojimų panaudojimą teisėms ir laisvėms apriboti ir abejingumą masiniams žmogaus teisių pažeidimams“.

Antipremiją organizavo Ukrainos Helsinkio žmogaus teisių sąjunga. Teisių gynėjų pranešime spaudai sakoma, kad „prezidentas kontroliuoja teisėsaugos institucijas ir prokuratūrą, taip pat daro lemiamą įtaką teisėjams per Vyriausiąją justicijos tarybą“.

Diplomas Viktorui Janukovyčiui bus nusiųstas kurjerių paštu specialioje dėžutėje drauge su dagiu – dygia piktžole.

2011 metų antipremijos laureatais tai pat tapo ministras pirmininkas Mykola Azarovas, ministro pirmininko pirmasis pavaduotojas Serhijus Tyhypka, finansų ministras Fiodoras Jarošenka, Pensijų fondo valdybos pirmininkė Valentina Nikitenka ir keli teisėjai.

„Metų dagys“ įteikiamas šeštąjį kartą. Anksčiau antipremija buvo paskirta buvusiam Ukrainos prezidentui Viktorui Juščenkai ir buvusiam vidaus reikalų ministrui Jurijui Lucenkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius