Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prokurorai prašo teismo areštuoti eksprezidento Viktoro Juščenkos turtą

Ukrainos generalinė prokuratūra kreipėsi į teismą su prašymu areštuoti buvusio šalies prezidento Viktoro Juščenkos turtą.
Viktoras Juščenka
Viktoras Juščenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Vykdant tyrimą baudžiamojoje byloje, kurioje V.Juščenka įtariamas bendrininkavimu su (buvusiu prezidentu Viktoru) Janukovyčiumi šiam užvaldant (rezidenciją) Mežygirjėje, Generalinės prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu areštuoti V.Juščenkos turtą“, – sakė prokuratūros Specialiųjų tyrimų valdybos vadovas Serhijus Horbatiukas.

Kol kas nepaskelbta, kada teismas nagrinės šį prašymą.

Kiek anksčiau Ukrainos parlamentaras Serhijus Leščenka pranešė, jog prokurorai oficialiai informavo V.Juščenką, kad jis įtariamas turto pasisavinimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi.

Generalinė prokuratūra patvirtino, kad V.Juščenka įtariamas pastatų komplekso Mežygirjėje, namo Kijevo apskrityje ir sklypų, kurių bendra vertė siekia 540 mln. grivinų (18,6 mln. eurų), užvaldymu.

Generalinio prokuroro atstovė spaudai Larysa Sarhan informavo, kad tiriant 2015-ųjų gruodį iškeltą baudžiamąją bylą, šių metų gegužės 24 dieną V.Juščenkai buvo pateikti įtarimai.

V.Juščenka patvirtino, kad jam buvo pateikti įtarimai, ir griežtai juos atmetė. Anot jo, visa ši byla yra politiškai motyvuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius