Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos prokuroras sulaukė kaltinimų antisemitizmu

Ukrainos vyriausiasis karinis prokuroras papiktino žydų organizacijas viename interviu pareiškęs, kad jos siekia išprovokuoti šalyje kraujo praliejimą.
Antisemitizmas plinta Europoje
Antisemitizmas plinta Europoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interneto svetainėje „Insider“ birželio 25 dieną paskelbtame interviu Anatolijus Matiosas paminėjo žydų aktyvistą, komunistų revoliucionieriaus Lenino sąjungininką Alexanderą Parvusą.

„Kiekviename kare būna koks nors Parvusas, atvežęs Leninui pinigų revoliucijai, kuri dešimtmečiams paskandino slavus kraujyje, – sakė A.Matiosas. – Parvusas taip pat buvo žydas. Šiuo atveju jie nori padaryti tą patį Ukrainai.“

Tarptautinis nacių ieškantis Simono Wiesenthalio centras paragino atleisti A.Matiosą.

„Jo neapykantos žydams kurstymas akcentuoja pavojingo antisemitizmo atgimimą šiandienos Ukrainoje“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė organizacija.

Ukrainos žydų organizacijų ir bendruomenių asociacijos vadovas Josyfas Ziselsas taip pat pasmerkė A.Matiosą už „neapykantos kalbas“ žydų atžvilgiu.

„Neįmanoma įsivaizduoti, kad koks nors Europos pareigūnas liktų poste po tokio pareiškimo“, – pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė Y.Ziselsas.

Ukrainos žydų komiteto vadovas Eduardas Dolinskis skundėsi, kad pareigūnai nepasmerkė A.Matioso komentarų.

„Labai liūdna, kad nėra jokios teisėsaugos agentūrų, politikų ir pilietinės visuomenės reakcijos, – sakė jis AFP. – Pasirodo, kad antisemitizmas Ukrainoje yra įprastas dalykas.“

Birželio 28 dieną A.Matiosas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad jo interviu buvo tik „bandymas“ norint pažiūrėti, kaip žmonės reaguos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius