Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos protestuotojai reikalauja paleisti Juliją Tymošenko

Tūkstančiai Kijevo centre susirinkusių žmonių trečiadienį jau ketvirtą dieną protestuoja prieš Ukrainos vyriausybės sprendimą nepasirašyti Asociacijos sutarties su Europos Sąjunga, o atnaujinti ryšius su Rusija.
Protestas Ukrainoje
Protestas Ukrainoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Likus kelioms valandoms iki vakarinio mitingo pradžios centrinėje Nepriklausomybės aikštėje maždaug 5 tūkstančiai protestuotojų klausėsi muzikos, dainavo. Antradienio vakare aikštėje buvo susirinkę maždaug 7 tūkstančiai žmonių.

Anksčiau trečiadienį maždaug du tūkstančiai demonstruotojų atėjo prie Ukrainos vyriausybės pastato, ragindami praleisti kalinamą buvusią premjerę Juliją Tymošenko.

J.Tymošenko paleidimas „būtų ženklas, simbolis, kad Ukraina yra tikrai pasiruošusi keistis ir pasiruošusi tapti Europos dalimi“, – sakė 42-jų Igoris Nesterovičius, atvykęs į sostinę dalyvauti protestuose iš Ivano Frankivsko.

Studentų streiko komitetas pareikalavo, kad Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius pasirašytų Asociacijos sutartį su Europos Sąjunga Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje lapkričio 29 dieną.

Naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas praneša, kad toks reikalavimas buvo pateiktas per masinį mitingą Kijeve trečiadienį.

„Mes, streikuojantys studentai, keliame tris reikalavimus prezidentui: pirmiausia, pasirašyti Asociacijos sutartį su ES lapkričio 29 dieną; antra, užtikrinti mitingų „EuroMaidan“ dalyvių saugumą visoje šalyje; trečia, nutraukti teismų mitingų uždraudimo praktiką“, – pareiškė streikuojančių studentų komitetas.

Protestuotojai Kijeve iki šiol telkėsi dviejose centrinėse miesto aikštėse, tačiau trečiadienio popietę Europos aikštėje protestavę žmonės sulankstė savo palapines ir persikėlė į Nepriklausomybės aikštę, 2004 metų Oranžinės revoliucijos širdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius