Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos Rada pirmuoju skaitymu pritarė siūlymui konstitucijoje įtvirtinti euroatlantinius siekius

Ukrainos Aukščiausioji Rada ketvirtadienį pirmuoju skaitymu pritarė prezidento pasiūlytam įstatymo projektui konstitucijoje įtvirtinti Ukrainos siekį tapti Europos Sąjungos ir NATO nare.
Ukrainos Aukščiausioji Rada
Ukrainos Aukščiausioji Rada / „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė naujienų agentūros "Interfax" korespondentas, šiam pasiūlymui per plenarinį posėdį pritarė 311 deputatų.

Prezidento Petro Porošenkos Aukščiausiajai Radai pateiktame siūlomų konstitucijos pataisų projekte numatoma, kad į pagrindinio šalies įstatymo preambulę ir tris straipsnius būtų įtrauktos nuostatos, kad „patvirtinama Ukrainos tautos europinė tapatybė ir Ukrainos europinio bei euroatlantinio kurso nekeičiamumas“, taip pat kad prezidentas yra „valstybės strateginio kurso įgyti visavertę Ukrainos narystę Europos Sąjungoje ir Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje garantas“.

Ukrainiečių įstatymų leidėjai įstatymų projektus dėl konstitucijos keitimo gali svarstyti tik turėdami Konstitucinio Teismo (KT) išvadas, kad siūlomos pataisos neprieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

Kiek anksčiau ketvirtadienį prezidento atstovė Aukščiausiojoje Radoje Iryna Lucenko informavo, kad, KT vertinimu, minėtas pasiūlymas konstitucijai neprieštarauja.

Kaip numato šalies konstitucija, per eilinę sesiją parlamentas galės vėl balsuoti dėl projekto, tačiau tam, kad jis būtų patvirtintas, reikės mažiausiai 300 parlamentarų pritarimo – konstitucinės daugumos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius