Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos rytuose sužeistas vienas separatistų lyderių – I.Plotnickis

Apsišaukėliškos respublikos Ukrainos rytuose lyderis šeštadienį buvo sužeistas sprogus užminuotam automobiliui, pranešė vietinė žiniasklaida.
Igoris Plotnickis
Igoris Plotnickis / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Igoris Plotnickis, vadovaujantis Luhansko liaudies respublikai, „buvo sužeistas šį rytą per galingą sprogimą greta jo automobilio“, – pranešė prorusiškų sukilėlių naujienų agentūra.

52-ejų I.Plotnickis gydomas Luhansko ligoninėje kartu su dar keliais per minėtą sprogimą Luhanske nukentėjusiais žmonėmis, nurodoma pranešime.

Pasak agentūros, šiuo sprogimu „kėsintasi į jų lyderio gyvybę“, bet nenurodomas joks dėl to įtariamas asmuo ar grupė. Nors užsimenama versija, kad galėjusi veikti kokia nors Ukrainos diversinė žvalgybos grupė.

Vienas nenurodytas šaltinis sakė naujienų agentūrai „Interfax“, kad I.Plotnickio patirti sužeidimai nekelia pavojaus jo gyvybei. Tačiau vėliau pranešta, kad „respublikos vadovo būklė sunki, jam atliekama operacija, skeveldromis pažeisti gyvybiškai svarbūs organai“.

Buvęs prorusiškų kovotojų grupės vadas Igoris Plotnickis 2014 metų lapkritį buvo išrinktas vadovauti Lugansko sričiai, bet šių rinkimų nepripažįsta Kijevas, tvirtinantis, kad tuo buvo pažeistas paliaubų susitarimas.

Gruodį sprogdinant automobilį buvo nužudytas prorusiškų kazokų vadas Pavelas Dremovas. Pareikšta, kad tai buvo teroro aktas, kurį suorganizavo Ukrainos saugumo pajėgos.

Pernai gegužę vadinamosios Luhansko respublikos gynybos ministerija patvirtino, kad žuvo policijos bataliono vadas Aleksejus Mozgovojus, kurio automobilis buvo sprogdintas ir apšaudytas.

Nuo 2014 metų balandžio, kai prieš vakarietišką Ukrainos vyriausybę sukilo Rytų Ukrainos rusakalbiai pramoniniai rajonai, žuvo daugiau negu 9 500 žmonių.

Kijevas ir Vakarai kaltina Rusiją sukilėlių Ukrainos rytuose rėmimu ir ginkluotų pajėgų siuntimu į Luhansko ir Donecko sritis, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius