Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 23 /17:34

Ukrainos saugumo tarnyba per kratas Maskvos patriarchato cerkvėse rado milijonus grivinų ir prorusiškos literatūros

Lapkričio 22 d. Ukrainos saugumo tarnyba, vykdydama saugumo priemones Maskvos patriarchato cerkvės patalpose, rado prorusiškos literatūros, milijonus grynųjų pinigų ir „abejotinų“ Rusijos piliečių.
Krata cerkvėje
Krata cerkvėje / Ukrainos Saugumo tarnybos nuotr.

Pirmadienį saugumo tarnyba vykdė kontržvalgybinius veiksmus Kyjivo Pečorų lauroje, taip pat Koreco Šv. Trejybės vienuolyne ir Sarnų – Polesės vyskupijos patalpose Rivnės srityje.

Pranešama, kad bendradarbiaujant su Nacionalinės policijos ir Nacionalinės gvardijos pareigūnais buvo nuodugniai patikrinta daugiau kaip 350 bažnyčių pastatų ir 850 žmonių.

Daugiau nei 50 žmonių buvo nuodugniai apklausti kontržvalgybos tarnybų, taip pat ir naudojant poligrafą, pranešė SBU. Tarp jų buvo ne tik Ukrainos piliečių, bet ir užsieniečių, įskaitant Rusijos piliečius, kurie buvo apsistoję šiuose objektuose.

Kai kurie iš jų dokumentų patikrinimo metu pateikė SSRS pasus ir karinius bilietus, neturėjo jokių dokumentų originalų, tik jų kopijas arba turėjo Ukrainos piliečių pasus su klastojimo ar sugadinimo požymiais. Dabar atliekamas išsamus jų patikrinimas, pranešė specialioji tarnyba.

Kyjivo Pečorų lauros teritorijoje taip pat buvo 32 metų Ukrainos pilietis, kuris gali būti susijęs su neteisėta prorusiškos naujienų agentūros „Antvan“ veikla.

Jis yra to paties pavadinimo Rusijos bendrovės „ANTVAN GROUP“ savininko, Rusijos piliečio A.V.Orlovo, kuriam Ukrainoje priklausė nemažai žemės sklypų ir maitinimo įstaigų, patikėtinis. Šis turtas dabar areštuotas baudžiamojoje byloje.

Be to, vykdant saugumo priemones rasta prorusiška literatūra, naudojama seminarijose ir parapinėse mokyklose, įskaitant „rusų pasaulio“ propagandą. Be to, rasta grynųjų pinigų už daugiau kaip 2 milijonus grivinų, daugiau kaip 100 tūkstančių JAV dolerių ir kelis tūkstančius Rusijos rublių.

Rusijos Ortodoksų Bažnyčios atstovas spaudai šiuos koordinuotus saugumo tarnybos reidus pavadino „Ukrainos tikinčiųjų bauginimu“.

Tuo metu Kremlius pasmerkė SBU atliktas kratas kaip naujausią Kijevo „karo“ su Rusijos Bažnyčią etapą.

2019-aisiais Rusija neteko daug Ukrainos parapijų, kai dėl istorinės schizmos, kurią paskatino Kremliaus įvykdyta Krymo pusiasalio aneksija bei parama prorusiškiems separatistams Rytų Ukrainoje, buvo įkurtas Ortodoksų Bažnyčios Kijivo patriarchatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius