Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos stojimas į NATO kelia nesantaiką šalyje

Premjerė Julija Tymošenko įsitikinusi, kad Ukrainos stojimo į NATO klausimas šiuo metu skaldo visuomenę ir jo sprendimui būtinas referendumas.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ukrainos stojimas į NATO – tai klausimas, kuris skaldo visuomenę“, – sakė J.Tymošenko bendroje spaudos konferencijoje su Belgijos ministru pirmininku Yves'u Leterme'u, pasibaigus deryboms penktadienį Kijeve.

Premjerės nuomone, „Ukrainos stojimas į bet kurią kolektyvinio saugumo sistemą turi vykti per visos Ukrainos referendumą“. Drauge Ukraina sveikina efektyvų bendradarbiavimą su NATO.

Savo ruožtu, Belgijos ministras pirmininkas Y.Leterme'as pabrėžė, jog Ukrainai siekiant įstoti į NATO būtina laikytis kelių sąlygų, konkrečiai – kad būtų pasiektas konsensusas tarp Ukrainos gyventojų, taip pat „būtina, kad šiame regione susiformuotų kai kurios politinės sąlygos“.

Drauge jis pažymėjo, kad geopolitinės sąlygos regione „turi savo ypatumą“. Dar jis apgailestavo, kad tos sąlygos dar nėra subrendusios. „Tačiau Ukraina turi galimybių ateityje tapti NATO nare“, pridūrė Y.Leterme'as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius