Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos sveikatos ministerija: Julija Tymošenko sveiksta, laikyti ją ligoninėje netikslinga

Ukrainos sveikatos apsaugos ministrė ir vicepremjerė Raisa Bohatyriova tvirtina, kad buvusios premjerės Julijos Tymošenko medicininės reabilitacijos procesas sėkmingai užbaigtas.
Julija Tymošenko
Julija Tymošenko / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Regionų partijos spaudos tarnybos, tai R.Bohatyriova pareiškė penktadienį, atsakydama į žurnalistų klausimus apie J.Tymošenko sveikatą.

„Šiandien tarptautinė komisija, kurią sudaro Vokietijos ir Ukrainos gydytojai, remdamasi visais turimais duomenimis apie pacientės J.Tymošenko sveikatos būklę, procedūromis, kurios buvo atliktos pacientei, pareiškė apie sėkmingą reabilitavimo proceso užbaigimą“, – sakė R.Bohatyriova.

Ji pabrėžė, kad J.Tymošenko yra labai aktyvi, dalyvauja daugelyje įvairiausių susitikimų. „Tai rodo pacientės sveikatos gerėjimo dinamiką ir tai, kad jos reabilitavimas davė teigiamų rezultatų“, – pridūrė ji.

Dar ministrė pažymėjo, kad laikantis visų tokios ligos gydymo normų, buvusiai premjerei toliau likti ligoninėje pagrindo nėra.

Anksčiau Ukrainos generalinė prokuratūra pranešė ketinanti pateikti naujus kaltinimus buvusiai premjerei, kai ji bus pagydyta. Dabar ją įtaria prisidėjus prie Aukščiausiosios Rados deputato Jevheno Ščerbanio nužudymo – jis buvo nušautas 1996 metais.

J.Tymošenko ligoninėje Charkove laikoma nuo gegužės 9 dienos dėl skausmų nugaroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius