-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos teismas areštavo suimto „RIA Novosti“ žurnalisto K.Višinskio turtą

Ukrainos pietinio Chersono miesto teismas areštavo naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vadovo Kirilo Višinskio turtą, ketvirtadienį naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė aneksuoto Krymo prokuratūros atstovė spaudai Tatjana Tychončik.
Kirilas Višinskis
Kirilas Višinskis / „Scanpix“ nuotr.

„Chersono teismas areštavo butą, du automobilius ir turtą, konfiskuotą per sankcionuotas kratas“, – informavo T.Tychončik.

Ukrainos teisėsauga sulaikė K.Višinskį gegužės 15-ąją Kijeve. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl įtariamos valstybės išdavystės.

Pasak pareigūnų, kaltinimai redaktoriui susiję su jo „ardomąja“ informacine veikla, kuria siekta pateisinti 2014 metais Rusijos įvykdytą Ukrainai priklausančio Krymo pusiasalio aneksiją.

Jie taip pat sakė, kad K.Višinskis vėliau kolaboravo su separatistais Ukrainos rytuose, kur po Krymo užgrobimo įsiplieskęs konfliktas nusinešė apie 10 tūkst. gyvybių.

Vėliau jis buvo perkeltas į Chersoną, kur jam buvo skirtas suėmimas iki birželio 13-osios. Gegužės pabaigoje gynyba apskundė žurnalisto areštą, bet apeliacinis teismas šį skundą atmetė.

Birželį Ukrainos generalinės prokuratūros atstovė spaudai Larysa Sarhan paskelbė, kad suimtajam buvo pateikta naujų kaltinimų: „Valstybės išdavyste įtariamas K.Višinskis informuotas apie dar vieną įtarimą baudžiamosios teisės pažeidimą“ – neteisėtą šaunamojo ginklo ir šaudmenų įsigijimą ir laikymą.

Pasak jos, per kratą žurnalisto individualiame banko seife buvo konfiskuotas pistoletas „FN Browning M1906“ bei šovinių šiam ginklui.

Birželio 11-ąją Chersono teismas leido pratęsti K.Višinskio suėmimą iki rugsėjo 13-osios.

Maskva laiko „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus bylą politiniu persekiojimu ir reikalauja, kad žurnalistas būtų nedelsiant paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius