-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos teismas įšaldė buvusio prezidento P.Porošenkos turtą

Ukrainos teismas nurodė įšaldyti buvusio šalies prezidento Petro Porošenkos lėšas, vykstant tyrimui dėl įtariamos valstybės išdavystės, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.
Petro Porošenka
Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prokurorai įtaria P.Porošenką Rusijos remiamų separatistų finansavimu Rytų Ukrainoje 2014–2015 metais, perkant anglis iš Donbaso.

P.Porošenka šiuos kaltinimus neigia.

„Teismas nurodė areštuoti įtariamojo turtą, priklausantį jam nuosavybės teise“, – sakoma generalinės prokuratūros pranešime.

P.Porošenka, vienas turtingiausių šalies žmonių, saldumynų imperijos „Roshen“ savininkas, nuo gruodžio pabaigos yra išvykęs iš Ukrainos ir Kijevo Pečersko rajono teismo sprendimo kol kas nekomentavo. Jis paskelbė apie savo planus sausio 17 dieną sugrįžti į Ukrainą.

P.Porošenkos sąjungininkai tvirtina, kad šis žingsnis yra dabartinio šalies prezidento Volodymyro Zelenskio kerštas buvusiam šalies vadovui.

„Silpnas (yra tas) prezidentas, kuris teikia pirmenybę asmeniniam kerštui, manipuliuoja prokurorais, manipuliuoja tyrimu ir teisingumu, kad susidorotų su oponentais“, – sakė P.Porošenkos partijos „Europos solidarumas“ deputatas Volodymyras Arjevas.

Rusijos remiamiems separatistams užgrobus teritoriją, kurioje buvo pagrindinės šalies anglių kasyklos, Ukraina susidūrė su didžiuliu energetinių išteklių trūkumu.

Valdžia kaltina prorusiškos partijos „Opozicijos platforma – už gyvybę“ narį Viktorą Medvedčuką, esą jis, prezidentaujant P. Porošenkai, slapta susitarė su pareigūnais dėl anglių pirkimo iš kasyklų separatistų kontroliuojamose teritorijose 2014–2015 metais ir taip finansavo separatistus. Be to, V.Medvedčukas yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino jauniausios dukters krikštatėvis.

Rusija neigia aktyviai remianti separatistus.

Anksčiau P.Porošenka buvo privestas parduoti du televizijos kanalus, šaliai priėmus vadinamąjį „deoligarchizacijos įstatymą“. Šiame V.Zelenskio iniciatyva pernai priimtame įstatyme oligarchams priskiriami asmenys, kuriems priklauso didelės finansinės lėšos ir žiniasklaidos priemonės. Pagal įstatymą, oligarchai yra registruojami specialiame registre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius