Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos URM: Kijevas turi pasinaudoti futbolo čempionatu, siekdamas kalinių išlaisvinimo

Ukraina turėtų pasinaudoti Rusijoje vykstančiu Pasaulio futbolo čempionatu darydama politinį spaudimą, kad būtų išlaisvinti Rusijos kalėjimuose laikomi ukrainiečiai, pareiškė Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas.
Rusijoje kalinamas ukrainietis režisierius Olegas Sencovas
Rusijoje kalinamas ukrainietis režisierius Olegas Sencovas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes turime pasinaudoti šiuo čempionatu, tęsdami politinį ir žiniasklaidos spaudimą. Dauguma minėjo tik Olegą Sencovą ir Oleksandrą Kolčenką, bet dabar vis dažniau kalba ir apie kitus politinius kalinius. Bendraudamas su politikais, parlamentarais, aš visada juos raginu pradėti susitikimus su Rusijos atstovais nuo Krymo ir Rytų Ukrainos, politinių kalinių klausimų“, – sakė P.Klimkinas interviu naujienų agentūrai „Interfax“.

Ministras taip pat sakė, kad Ukraina palaiko daugelyje šalių vykstančias ukrainiečių „politinių kalinių“ palaikymo akcijas.

P.Klimkinas: „Dabar mes uoliai stengiamės sustiprinti savo akcijas, kad į čempionato rungtynes atvykstantys sirgaliai matytų politinių kalinių portretus oro uostuose ir suprastų, į kokią šalį jie vyksta, kad tai – ne futbolo šalis, ši šalis turi kitą apibrėžimą...“

„Dabar mes uoliai stengiamės sustiprinti savo akcijas, kad į čempionato rungtynes atvykstantys sirgaliai matytų politinių kalinių portretus oro uostuose ir suprastų, į kokią šalį jie vyksta, kad tai – ne futbolo šalis, ši šalis turi kitą apibrėžimą...“, – pareiškė P.Klimkinas.

Jis taip pat pasisakė už tai, kad Ukraina taikytų sankcijas visiems „Sencovo ir Savčenko sąraše“ esantiems asmenims, tiems, kurie dalyvauja prieš ukrainiečių kalinius nukreiptuose procesuose. Dar reikia siekti, kad šie žmonės būtų įtraukti į Europos ir Amerikos sankcijų sąrašus, sakė ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius