Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ukrainos užsienio reikalų ministras: bloga diena V.Putinui

Šeštadienį JAV Atstovų Rūmai patvirtino įstatymo projektą dėl karinės ir finansinės pagalbos Ukrainai, kuriame numatyta, kad JAV biudžeto išlaidos Ukrainai sieks beveik 61 mlrd. dolerių. Į balsavimą sureagavo Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.
Vladimiro Putino atvaizdas
Vladimiro Putino atvaizdas / Vida Press nuotr.

„Bloga diena V.Putinui. Bloga diena visiems, kurie drįso tikėti, kad Amerika gali svyruoti, kai reikia ginti tai, ką ir už ką ji pasisako“, – rašė jis socialiniame tinkle X.

Ministras taip pat padėkojo JAV Atstovų Rūmams, jų pirmininkui ir abiejų partijų nariams už tai, kad patvirtino ilgai lauktą pagalbos Ukrainai įstatymo projektą.

„Visi, kurie priėmė šį sprendimą, pasirinko teisingai. Jungtinės Valstijos dar kartą patvirtino savo lyderystę pasaulyje. Tikimės, kad įstatymas bus greitai priimtas Jungtinių Valstijų Senate, pasirašytas prezidento ir pajus mūsų kariai priešakinėse linijose“, – sakė Ukrainos užsienio reikalų ministras.

Senatas balsuos antradienį

Pagal įstatymo projektą Ukrainai paremti iš JAV biudžeto bus skirta 60,8 mlrd. JAV dolerių. Šios lėšos bus paskirstytos keliomis kryptimis. Visų pirma, pasak Ukrainos ministro pirmininko Denyso Šmyhalio, 49,9 mlrd. dolerių bus skirta gynybos išlaidoms.

Tikimasi, kad dabar įstatymo projektą svarstys JAV Senatas. Jei jam bus pritarta, paskutinis žingsnis bus pateikti dokumentą pasirašyti JAV prezidentui Joe Bidenui. Jau žinoma, kad Senatas jį svarstys kitą savaitę – balandžio 23 d., antradienį. Tai pranešė JAV Kongreso aukštųjų rūmų daugumos lyderis Chuckas Schumeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius