-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 13 /13:34

Ukrainos užsienio reikalų ministras: teroristų vadeivoms amnestija nebus taikoma

Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavelas Klimkinas pareiškė, kad šalis neįsipareigojo daryti kažkokius konkrečius pakeitimus Konstitucijoje Donbaso atžvilgiu, skelbia unian.net. Jis taip pat teigė, kad amnestija nebus taikoma teroristų vadeivoms.
Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas
Ukrainos užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Tai jis pranešė šalies Aukščiausiosios Rados posėdyje, atsakydamas į Radikaliosios partijos atstovo Olego Liaško klausimą. Jis klausė, ar Minsko sutartis reiškia, kad iki šių metų pabaigos Ukraina turės įvykdyti Konstitucijos reformą. „Aš klausiu jūsų, kad jums suteikė teisę prekiauti Ukrainos Konstitucija?“ - klausė jis.

Atsakymas P.Klimkinas ataskė: „Bet kokie klausimai dėl ypatingosios Donbaso padėties bus realizuojami įstatymų, jau priimtų Ukrainos Aukščiausios Rados, rėmuose“. 

Be to, ši amnestija, pabrėžiu, jokiu būdu negali būti suteikta tiems, kas dalyvavo (vykdant) ir buvo patraukti atsakomybėn dėl nusikaltimų žmoniškumui

Būtent į tai, kad Ukrainoje bus keičiama Konstitucija, daugiausia vilčių po Minsko derybų ir dėjo prorusiški separatistai. 

Ministras pabrėžė, kad amnestija prorusiškiems teroristrams gali būti suteikta tik pagal šalies parlamento priimtą įstatymą, pridūręs, kad separatistų vadeivoms ji nebus taikoma.

„Pabrėžiu, kad amnestija vyks tik pagal įstatymą, svarstytą šioje salėje“, – sakė P.Klimkinas penktadienį.

Vienos įstatymų leidėjos paklaustas, ar prezidentas paskelbs įsaką, suteikiantį malonę „teroristinių organizacijų kovotojų lyderiams“ ministras pareiškė: „Atsakymas labai paprastas: ne.“

„Bet kokie žingsniai dėl vadinamosios amnestijos bus vykdomi pagal įstatymą, nagrinėtą Aukščiausioje Radoje. Be to, ši amnestija, pabrėžiu, jokiu būdu negali būti suteikta tiems, kas dalyvavo (vykdant) ir buvo patraukti atsakomybėn dėl nusikaltimų žmoniškumui. Tai absoliuti pozicija, kuri buvo vienareikšmiškai pabrėžiama per vakarykštes derybas“, – aiškino P.Klimkinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius