-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos užsienio reikalų ministras su dviejų dienų vizitu lankysis Indijoje

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį pradės dviejų dienų vizitą į Indiją, praneša Naujasis Delis. 
PETRAS MALUKAS / AFP
PETRAS MALUKAS / AFP

Užsienio reikalų ministerijos pranešime teigiama, kad vizito metu D. Kuleba surengs derybas su savo kolega S. Jaishankaru (S. Džaišankaru) ir Indijos patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotoju. 

Po to, kai 2022 metų vasarį Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą, Indija vengia aiškiai pasmerkti šį puolimą, tačiau tuo pat metu siekia užmegzti glaudesnius santykius su JAV saugumo srityje. 

Nuo Šaltojo karo laikų Maskva ir Naujasis Delis palaiko glaudžius santykius, o Rusija tebėra didžiausia ginklų Indijai tiekėja. 

Indija nurodė, kad dviejų dienų vizito metu D. Kuleba su indų pareigūnais aptars „bendradarbiavimą abiem šalims svarbiais regioniniais ir pasauliniais klausimais“.

Indijos ministro pirmininko Narendros Modi (Narendros Modžio) vyriausybė sulaukė kritikos dėl to, kad prasidėjus Maskvos karui Ukrainoje nusipirko šimtus milijonų barelių rusiškos naftos ir taip padidino Rusijos prezidento Vladimiro Putino karo iždą.

Kiek anksčiau šį mėnesį N. Modi pasveikino V. Putiną su perrinkimu rinkimuose, kuriuose jis neturėjo realių varžovų, ir sakė, kad tikisi stiprinti ryšius ir plėtoti tai, ką jis pavadino ypatingais Rusijos ir Indijos santykiais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius