Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos VRM reikalauja nutraukti „politinį skandalą“ dėl ministerijos

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos (VRM) kolegija reikalauja nutraukti „politinį skandalą“ dėl VRM, kuris įžeidžia darbuotojų bei vidaus reikalų institucijų veteranų orumą ir apskritai žemina Ukrainos valstybę.
Ukrainos vėliava
Ukrainos vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokia pagrindinė antradienį išplatinto VRM kolegijos pareiškimo mintis.

Pareiškime primenama, jog vidaus reikalų ministras Jurijus Lucenka pranešė visuomenei padavęs pareiškimą vyriausybės ir Aukščiausiosios Rados vadovybei, prašydamas priimti jo atsistatydinimą. Pasak jo, tam pagrindas yra Ukrainoje varoma nešvari kampanija, kuria siekiama diskredituoti ne tik jį kaip politiką ir jo šeimą, bet ir daugiatūkstantinį Ukrainos milicijos kolektyvą.

„VRM kolegija priversta konstatuoti, kad vykstant politinei Jurijaus Lucenkos oponentų isterijai, beveik negirdėti, ką mano sveikai mąstantys politikai, kurie ragina savo kolegas daryti išvadas ir priimti sprendimus tik remiantis oficialia medžiaga apie incidentą Vokietijoje, tapusiu dingstimi apkaltinti ministrą“, - pažymima pareiškime.

„Dar liūdniau matyti Aukščiausiojoje Radoje įžeidžiamus ir ciniškus išpuolius prieš vidaus reikalų institucijas, kurios sąžiningai atlieka savo pareigas, gindamos įstatymus ir savo tėvynainių teises ir laisves“, - pabrėžia kolegija.

VRM pareiškia, kad J.Lucenkos prašymas atleisti iš ministro posto yra „poelgis drąsaus žmogaus, kuriam visuomenės santarvės, Ukrainos milicijos darbo stabilumo interesai svarbesni nei savo karjera“.

Kaip jau pranešta, J.Lucenka paaiškino ketinimą atsistatydinti nenoru, kad būtų tęsiamas politinis skandalas dėl jo ir jo sūnaus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius