Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žurnalistas prašosi prieglobsčio Lietuvoje

Kijevo žurnalistas Anatolijus Šarijus kreipėsi į Lietuvą prašydamas prieglobsčio dėl Ukrainos teisėsaugos institucijų persekiojimo, praneša Kyivpost.com. Tai žurnalistas pranešė duodamas interviu šalies internetiniam tinklalapiui „Ukrainska Pravda“.
Spauda
Spauda / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Jei sugrįšiu į Ukrainą, jie mane uždarys į kalėjimą ir ten mane numalšins, ir niekas neištars nė žodžio. Prašysiu prieglobsčio, o sugrįšiu kai jie pradės karti valdžioje esančią Janukovičiaus šutvę. Aš padėsiu. Įtrinsiu virves muilu“, – sakė A.Šarijus.

Žurnalistas pasakojo prieš kelis mėnesius nuvykęs į Rusiją, o iš ten – į Nyderlandus, kur kreipėsi prieglobsčio. Tačiau vyro pase buvo Lietuvos viza, todėl laikydamiesi Dublino konvencijos, Nyderlandų pareigūnai išsiuntė A.Šarijų į Lietuvą.

Žurnalistas pasakojo, kad sprendimą prašyti prieglobsčio lėmė teisėsaugos institucijų persekiojimas. „Aš neskiriu Ukrainos valdžios nuo Vidaus reikalų ministerijos. Tai banditų vyriausybė. Šie vyrai, kuriuos saugo įstatymai, gali įkalinti bet ką“, – akcentavo jis.

Prašysiu prieglobsčio, o sugrįšiu kai jie pradės karti valdžioje esančią Janukovičiaus šutvę. Aš padėsiu. Įtrinsiu virves muilu.

Ukrainoje A.Šarijui iškeltos dvi baudžiamosios bylos, tačiau žurnalistas tikina, kad jos – fiktyvios.

„Vieną bylą man iškėlė dėl šaudymo „McDonald's“ restorane. Vyras užsipuolė mano žmoną, kuri yra motinystės atostogose, netinkamai elgėsi ir pakvietė mane kovoti. Todėl į jį paleidau dvi gumines kulkas, ir jis buvo lengvai sužeistas“, – kalbėjo A.Šarijus.

„Vyras išėjo, tačiau aš iškviečiau policiją ir daviau parodymus. Niekas manęs neiškvietė apklausai, viskas buvo tylu. Man buvo pranešta, kad nėra pagrindo iškelti baudžiamąją bylą. Po mėnesio vidaus reikalų ministro pavaduotojas Farynykas iškėlė man bylą“, – pridūrė žurnalistas.

A.Šarijus sakė, kad incidentas „McDonald's“ restorane nebuvo atsitiktinumas, nes prieš šį incidentą jis buvo pradėjęs tirti nelegalią prekybą narkotikais, kurią „dengė, atvirai kalbant, Vidaus reikalų ministerija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius