-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13 /23:00

Ukrainos žvalgyba: V.Putinas sunkiai serga vėžiu, Rusijoje rengiamasi valdžios perversmui

Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos tarnybos vadovas Kirilas Budanovas britų žiniasklaidos kanalui „Sky News“ paskelbė, kad, jo turimais duomenimis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sunkiai serga vėžiu, o šalyje rengiamasi perversmui. K.Budanovas kalbėjo ir apie lūžio tašką, po kurio artės Rusijos surengtos invazijos pabaiga.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Putinas sunkiai serga

Interviu britų televizijai „Sky News“ generolas majoras K.Budanovas sakė, kad Rusijoje jau pradedamas rengti perversmas, kuriuo siekiama nušalinti V.Putiną nuo valdžios. Bet to, pasak Ukrainos žvalgybos tarnybos vadovo, Rusijos prezidentas sunkiai serga vėžiu.

Jis akcentavo, kad jei Rusija pralaimės savo sukeltą, Kremliuje įvyks perversmas.

„Galiausiai tai prives prie Rusijos Federacijos vadovybės pasikeitimo. Šis procesas jau pradėtas ir jie juda į tą pusę“, – sako K.Budanovas ir pabrėžia, kad perversmo neįmanoma išvengti.

Kalbėdamas apie V.Putino sveikatos būklę, Ukrainos žvalgybos vadovas tikino, kad V.Putinas yra „labai blogos psichologinės ir fizinės būklės ir labai serga“.

Pasak jo, Rusijos lyderis serga vėžiu ir kitomis ligomis.

Paklaustas, ar tokia informacija nėra propaganda ir informacinio karo dalis, Ukrainos žvalgybos vadovas K.Budanovas atsakė: „Tai mano darbas, jei ne aš, kas tai sužinos?“

Pastaruoju metu vis daugiau kalbama, jog karą Ukrainoje pradėjęs Rusijos prezidentas atrodo vis prasčiau.

Jis keistai laikėsi įsitvėręs stalo per nufilmuotą pokalbį su Rusijos gynybos ministru Sergejumi Šoigu praėjusį mėnesį.

„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr./V.Putinas parade
„Sipa Press“/„Scanpix“ nuotr./V.Putinas parade

Per gegužės 9-osios paradą V.Putinas sėdėjo užsiklojęs storu pledu, kai šalia vyresni už jį karo veteranai sėdėjo be papildomų apdangalų.

„Newsweek“ anksčiau pranešė, jog Vladimiras Putinas atšaukė savo dalyvavimą tradicinėse ledo ritulio rungtynėse. Rusijos prezidentas įprastai pasirodydavo mače, per kurį žaisdavo pats drauge su įvairiais pakviestais svečiais, tarp jų ir Rusijos ledo ritulio legendomis.

Artėja lūžio taškas

Ukrainos karinės žvalgybos vadovas teigia, kad karas su Rusija rugpjūčio viduryje pasieks lūžio tašką, o baigsis iki metų pabaigos.

Kaip pažymi „Sky News“, tai kol kas tiksliausiai ištarta ir optimistiškiausia aukšto rango Ukrainos pareigūno prognozė apie karo baigtį.

„Lūžio taškas bus rugpjūčio antroje pusėje. Dauguma aktyvių kovinių veiksmų baigsis iki šių metų pabaigos. Mes atkursime Ukrainos valdžią visose mūsų prarastose teritorijose, įskaitant Donbasą ir Krymą“, – sako K.Budanovas.

Jis kalba, kad Rusijos taktika nepasikeitė. Pasak jo, nors okupantas pasislinko į rytus, Rusija patiria didžiulius nuostolius.

K.Budanovas pabrėžė, kad jo nestebina Rusijos nesėkmės kare.

„Mes viską žinome apie savo priešą. Žinome apie jų planus beveik tuo metu, kai jie kuriami“, – teigia Ukrainos gynybos ministerijos žvalgybos tarnybos vadovas.

„Europa mato Rusiją kaip didelę grėsmę. Jie bijo jos agresijos. Su Rusija kovojame jau aštuonerius metus ir galime pasakyti, kad ši plačiai reklamuojama Rusijos galia yra mitas. Ji nėra tokia galinga“, – sako K.Budanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius