-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kyjivas: žinia apie Rusijos ir Baltarusijos planus pulti iš šiaurės – bandymas sukelti paniką ir suklaidinti kariuomenę

Ukrainos žvalgyba paneigė pastaruoju metu viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad Rusija lapkričio pabaigoje kartu su Baltarusija ruošiasi pulti šalį iš šiaurės. Remiantis pranešimu, žinia platinama siekiant suklaidinti Ukrainos pajėgas, paskatinti perkelti karius prie šiaurinės šalies sienos.
Rusijos ir Baltarusijos kariai per bendras pratybas
Rusijos ir Baltarusijos kariai per bendras pratybas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šią informaciją, rašoma žvalgybos pranešime, sustiprina anonimiškai skleidžiama informacija, esą prieš šį puolimą bus surengta masinė raketų ataka.

„Tokia informacija neatitinka tikrovės. Tokios specialios informacinės operacijos tikslas – išprovokuoti Ukrainą perkelti didelę dalį savo kariuomenės prie sienos su Baltarusija, siekiant susilpninti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolamąjį potencialą Ukrainos rytuose ir pietuose, o kartu parodyti baltarusiams tariamus mūsų valstybės ketinimus pulti Baltarusijos teritoriją ir taip išprovokuoti baltarusius pradėti karą“, – rašoma pranešime.

Ukrainos žvalgybos teigimu, taip pat siekiama sėti paniką Ukrainos visuomenėje, tai tėra Rusijos informacinės ir psichologinės operacijos dalis.

„Tai rodo ir faktas, kad iš pradžių tokiuose pranešimuose buvo nurodyta galimo “įsiveržimo„ data lapkričio 25-28 d., o po kelių valandų “įsiveržimo„ data perkelta į lapkričio 28-29 d.“ – rašoma toliau.

Ukrainos pareigūnai ragina nepasiduoti provokacijoms ir pasitikėti tik oficialiais informacijos šaltiniais.

„Pabrėžiame, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos patikimai saugo mūsų šiaurines sienas ir yra pasirengusios bet kada atremti priešo puolimą. Be to, informuojame, kad, žvalgybos duomenimis, šiuo metu Baltarusijoje nėra smogiamosios grupės, kuri galėtų atlikti tokias užduotis“, – nurodo žvalgyba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius