-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ukrainos žvalgybos vadas – apie „didėsiančias problemas Rusijoje“ ir V.Putino ligą

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GUR) vadas Kyrylo Budanovas įsitikinęs, kad 2023 metais Rusija sutelks dėmesį į visišką Donecko ir Luhansko sričių okupaciją. Interviu „The Washington Post“ jis taip pat pareiškė, kad „Rusijoje bręsta didelės problemos“, ir tvirtino esą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „rimtai serga“.
Kyrylo Budanovas
Kyrylo Budanovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu „The Washington Post“ K.Budanovas pabrėžė, jog Ukraina „turi padaryti viską, kad Krymas iki vasaros grįžtų namo“. Kartu jis atmetė, kad Krymo sugrąžinimas išprovokuos Rusiją panaudoti branduolinį ginklą.

„Tai netiesa. Ir Krymas grįš pas mus. Papasakosiu daugiau: viskas prasidėjo Kryme 2014 m., ir viskas tuo baigsis. Tai yra bauginimo taktika. Rusija yra šalis, iš kurios galite tikėtis daug, bet ne visiško idiotizmo. Atsiprašau, bet taip nebus. Branduolinis smūgis prives ne tik prie Rusijos karinio pralaimėjimo, bet ir prie jos žlugimo. Ir jie tai puikiai žino“, – pridūrė GUR vadovas.

Kalbėdamas apie tai, ar Rusija atnaujins puolimą iš Baltarusijos teritorijos, K.Budanovas pavadino tokią įvykių eigą mažai tikėtina. Anot jo, Rusijos Federacija tiesiog tęsia bandymus atitraukti Ukrainos karius nuo fronto.

Interviu amerikiečių leidiniui K.Budanovas taip pat teigė, kad šiuo metu Ukrainoje kariauja apie 326 tūkst. Rusijos karių.

K.Budanovas interviu užsiminė, kad Ukrainos agentai dirba Rusijos Federacijoje.

Paprašytas pateikti dar vieną ateinančių metų prognozę, jis atsakė: „Kas toliau? Ukrainos pergalė. Nieko naujo nesakau.“

K.Budanovas interviu užsiminė, kad Ukrainos agentai dirba Rusijos Federacijoje, o dronai „griauna jų saugumo iliuziją“. Tačiau jis niekada nepatvirtino Ukrainos atsakomybės už sprogimus Rusijos aerodromuose ir ant Krymo tilto.

Kaip pažymi leidinys, operacijos užsienio teritorijoje techniškai priklausytų K.Budanovo kompetencijai, tačiau jis niekada nepatvirtino, kad už atakų, kurių taikinys buvo strateginiai bombonešiai, kuriais Rusija atakavo Ukrainos miestus, buvo GUR specialiosios pajėgos. Jis pažymėjo, kad „tikisi daugiau ir kad Ukraina turi agentų, dirbančių Rusijoje“.

„Tai sugriovė jų saugumo iliuzijas. Yra žmonių, kurie deda sprogmenis, yra bepiločių orlaivių. Kol nebus atkurtas teritorinis Ukrainos vientisumas, Rusijos viduje bus problemų“, – sakė K.Budanovas.

„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas
„Scanpix“/AP nuotr./Vladimiras Putinas

Be to, jis pabrėžė, kad Kremlius turėtų saugotis kolaborantų savo rate.

„Tikrai yra žmonių, su kuriais šioje teritorijoje labai lengva dirbti, žmonių, kurie supranta, kad Rusija turi būti kitokia. Ir mes tokius palaikome“, – pridūrė GUR vadovas.

K.Budanovas interviu taip pat sakė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nepagydomai serga.

Anot jo, V.Putinas aktyviai naudoja antrininkus ir esą „nepagydomai serga vėžiu“.

„Klausimas, ar tai tikrasis Putinas, dabar lieka atviras“, – sakė Budanovas.

Gandai apie V.Putino galimą ligą sklando jau seniai, tačiau iki šiol jokių tai patvirtinančių įrodymų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius