-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uljanovsko Zavolžsko rajone įvesta nepaprastoji padėtis

Uljanovsko Zavolžsko rajone sekmadienio rytą buvo įvesta nepaprastoji padėtis, praneša „RIA–Novosti“, kuri cituoja Uljanovsko srities gubernatorių Sergejų Morozovą.
Uljanovsko mieste (Rusija) penktadienį kilo gaisras kariniame sandėlyje, kuriame buvo laikomi šaudmenys.
Uljanovsko mieste (Rusija) penktadienį kilo gaisras kariniame sandėlyje, kuriame buvo laikomi šaudmenys. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ypatingoji padėtis įvesta dėl to, kad penktadienį kariniame sandėlyje Zavolžsko rajone kilo gaisras, o po to pradėjo sproginėti sviediniai. Remiantis pirmine versija, to priežastis buvo elgimosi su šaudmenimis taisyklių pažeidimas, pranešama tinklalapyje news ru.com.

Per įvykį žuvo vyresnysis mičmanas ir būtinosios tarnybos kareivis, kurie tarnavo priešgaisrinėje dalyje, o dar aštuoni žmonės buvo paguldyti į ligoninę.

Sproginėjant šaudmenims išdužo 223 namų, esančių netoli degančio sandėlio, langai. Šeštadienį prasidėjo remonto darbai, taip pat išminuojama teritorija. Anksčiau Rusijos prezidento įgaliotasis atstovas Pavolgio federalinėje apygardoje Grigorijus Rapota papasakojo, kad aplink karinę dalį rasti 42 nesprogę sviediniai.

Tuo tarpu Tyrimų komitetas prie RF prokuratūros iškėlė baudžiamąją bylą pagal straipsnius „aplaidumas“ ir „elgimosi su ginklais ir daiktais, kurie labai pavojingi aplinkiniams, taisyklių pažeidimas“. Jau apklausta keliasdešimt žmonių.

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas dėl įvykio Uljanovske pavedė VRM ir Nepaprastųjų situacijų ministerijai patikrinti panašius šalies objektus ir nustatyti, kaip laikomasi minėtų taisyklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius