-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 25

UNESCO pasaulio paveldo sąrašas trumpės? Kai kurių ledynų gali tiesiog nebelikti

Patekimas į pasaulio paveldo sąrašą, kurį sudaro UNESCO, Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija, turizmo pasaulyje prilygsta kokybę patvirtinančio aukso medalio laimėjimui.
Antarktida
Antarktida / 123RF.com nuotr.

Šiame sąraše, kurį buvo pradėtas 1978 metais yra daugiau nei 1150 vietovių, kurias nominavo jų gimtosios šalys, ir tokių turistų gausiai lankomų objektų kaip Didžioji kinų siena, Didysis barjerinis rifas Australijoje ir Centrinis Amazonės gamtos apsaugos kompleksas Brazilijoje.

Jame taip pat yra keletas žinomiausių ir labiausiai lankomų pasaulio ledynų, įskaitant esančiuosius Josmito ir Jeloustouno nacionaliniuose parkuose.

Tačiau pagal praėjusią savaitę agentūros paskelbtą ataskaitą, manoma, kad iki 2050 metų dėl klimato kaitos trečdalis jų išnyks.

Ledynai, kurių greičiausiai neteksime, yra paskutinieji dar likę Afrikoje – Kilimandžaro nacionaliniame parke ir Kenijos kalnuose; taip pat esantieji Pirėnų Mont Perdu kalnyne, kuris driekiasi per Prancūzijos ir Ispanijos sienas bei Italijos Dolomituose.

UNESCO ataskaita, paskelbta likus kelioms dienoms iki JT COP27 klimato kaitos konferencijos pradžios Egipte, iškelia sudėtingą iššūkį kelionių sektoriui, kuris visame pasaulyje išmeta labai daug anglies dvideginio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius