Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UNESCO vadovo rinkimų antrajame rate I.Marčiulionytė gavo 4 balsus iš 58

Neoficialiomis BNS žiniomis, UNESCO generalinio direktoriaus rinkimų antrajame rate penktadienį Lietuvos kandidatė, ambasadorė Ina Marčiulionytė gavo 4 balsus iš 58 - vienu daugiau nei pirmajame rate ketvirtadienį.
Ina Marčiulionytė
Ina Marčiulionytė / Redo Vilimo/BFL nuotr.
Temos: 1 UNESCO

Penktadienį naujojo Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) vadovo išrinkti vėl nepavyko. Didžiausio palaikymo sulaukė Egipto kultūros ministras Faroukas Hosny (Farukas Hosnis), gavęs 23 balsus iš 58 - vienu daugiau nei ketvirtadienį. Norint laimėti rinkimus, reikia 30 balsų. Tam gali prireikti iki penkių turų.

Lietuvos ambasadorę UNESCO I.Marčiulionytę penktadienio balsavime taip pat aplenkė Austrijos kandidatė, eurokomisarė Benita Ferrero-Waldner (Benita Ferero-Valdner), gavusi 9 balsus, bei Bulgarijos ir Ekvadoro atstovai, surinkę po 8 balsus. Ketvirtadienį rimčiausia egiptiečio varžove laikoma austrė buvo sulaukusi 7 šalių paramos.

Nepatvirtintais duomenimis, trijų Baltijos šalių remiama I.Marčiulionytė aplenkė Rusijos užsienio reikalų viceministrą Aleksandrą Jakovenko, už kurį penktadienį balsavo 3 UNESCO Vykdomosios tarybos atstovai, nors ketvirtadienį jis buvo gavęs 7 balsus, taip pat Benino, Tanzanijos ir Kambodžos atstovus.

Lietuvos diplomatų teigimu, pirmajame rate valstybės vykdė savo politinius įsipareigojimus, o vėlesni turai aiškiau parodo tikrąjį kandidatų vertinimą.

Dabartinio UNESCO generalinio direktoriaus Koichiro Matsuuros antroji kadencija baigiasi lapkričio mėnesį.

UNESCO yra universali Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija, įkurta iškart po Antrojo pasaulinio karo - 1945 m. lapkričio mėn. UNESCO savo veikla siekia prisidėti prie pasaulio taikos ir saugumo stiprinimo vystant bendradarbiavimą tarp tautų švietimo, mokslo, kultūros ir komunikacijos srityse.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius