-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Irena Niujorko prieigose: evakuojamos ligoninės, sustojo visuomeninis transportas

CNN informuoja, kad Niujorke jau evakuota 370 tūkst. gyventojų. Jiems įrengta 91 prieglauda.
Niujorkas: kelios valandos iki uragano
Niujorkas: kelios valandos iki uragano / „Scanpix“ nuotr.

Iš miesto ligoninių išvežami sunkūs ligoniai, bijoma, kad, nutrūkus elektros tiekimui, gali būti neįmanoma užtikrinti gyvybiškai svarbių funkcijų. Kai kuriuose Niujorko rajono jau dabar nutrūko elektros tiekimas.

Nors buvo žadėta, kad visuomeninis transportas sustos tik šeštadienio vidurdienį (19 val. Lietuvos laiku), ši megapolio arterija apmirė jau anksčiau. Neaišku, ar viešasis transportas dirbs sekmadienį ir pirmadienį.

Papildyta 19.25 val. Uraganui užgriuvus Šiaurės Karoliną (apie 6.20 vietos laiku), kilo didžiulės vandenyno bangos. Jos sukėlė didžiulius potvynius. Šioje valstijoje be elektros liko apie 250 tūkst. namų.

CNN praneša, kad, genamas stipraus vėjo, vanduo vis dar plūsta į krantą. Tokiu būdu apsemta daugybė kilometrų pajūrio juostos.

Meteorologai bijo, kad, esant tokioms oro sąlygoms, gali susiformuoti didelę griaunamąją jėgą akumuliuojantys viesulai ir tornadai.

Padėtis Niujorke kol kas kontroliuojama: dangus virš miesto aptrauktas tankiu debesų sluoksniu. Kai kuriuose valstijos rajonuose smarkiai lyja. Pats didmiestis uragano smūgiui pasirengęs kaip niekad.

Didžiausią smūgį uraganas Niujorkui turėtų smogti sekmadienį. 15min.lt skaitytojai iš Niujorko praneša, kad kol kas panikos nėra.

Papildyta 20.48 val. Lietuvos radijas praneša, kad Šiaurės Karolinoje prasidėjus uraganui žuvo mažiausiai du žmonės, informacija tikslinama. AP praneša tik apie vieną žuvusį vyrą. Nelaimė įvyko 10 val. ryto. Nuo medžio nulūžusi šaka prispaudė vyrą, jis mirė nespėjus atvykti gelbėtojams.

Turite svarbios informacijos? Pasidalinkite ja 15min@15min.lt arba įkraukite skaitytojų naujienų portale www.ikrauk.lt.

 


Live video by Ustream

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius