-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Julia pasiekė Nikaragvos pakrantę

JAV nacionalinis uraganų centras (HNC) pranešė, kad ankstyvą sekmadienio rytą Nikaragvos Karibų jūros pakrantę pasiekė uraganas Julia, kuris Centrinėje Amerikoje sukėlė staigių potvynių ir purvo nuošliaužų grėsmę.
Uragano Ianas pasekmės
Uragano pasekmės / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Uraganas Nikaragva

Agentūra pranešė, kad didžiausias nuolatinis audros nešamo vėjo greitis siekė 140 km per val., kai „Julia“ pasiekė sausumą netoli Perlų lagūnos 7 val. 15 min. Grinvičo (10 val. 15 min. Lietuvos) laiku.

Keliomis valandomis anksčiau Blufildse, viename iš pagrindinių pakrantės miestų, kurį, kaip manoma, nusiaubs audra, žvejai bandė apsaugoti savo valtis, o žmonės skubėjo nusipirkti maisto produktų ir išsigryninti pinigų iš bankomatų.

Pasak naujienų agentūros AFP fotografų mieste, uraganinis vėjas ir smarkios liūtys prasidėjo apie vidurnaktį, o valstybinė žiniasklaida pranešė apie nuplėštus stogus, nuvirtusius medžius ir elektros energijos tiekimo sutrikimus.

Prieš pasiekdama Nikaragvą, Julia praskriejo virš trijų Kolumbijos salų ir sukėlė liūčių ir žaibų šalies šiaurėje, AFP sakė vienas Aplinkos ministerijos pareigūnas.

Nors valdžios institucijos pranešė, kad salose, kuriose gyvena apie 48 000 žmonių, didelės žalos ar aukų nėra, Kolumbijos prezidentas Gustavo Petro paskelbė aukščiausią pavojaus lygį ir įsakė viešbučiams atverti patalpas, kad jas būtų galima naudoti kaip slėptuves.

Julia priskiriama pirmos kategorijos audrai penkių lygių skalėje.

Prognozuojama, kad sekmadienį uraganas slinks per Nikaragvą, o pirmadienį atsidurs netoli Hondūro, Salvadoro ir Gvatemalos Ramiojo vandenyno pakrančių, pranešė NHC.

Nikaragvos pareigūnai evakavo apie 6 000 žmonių iš Perlų lagūnos, Miskitų salų ir kitų zonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius