Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas Nicole pasiekė Floridą

Uraganas Nicole ankstų ketvirtadienį pasiekė JAV Floridos valstiją, informavo Nacionalinis uraganų centras (NHC).
Uraganas „Nicole“ pasiekė Floridą
Uraganas „Nicole“ pasiekė Floridą / „Zuma press“/„Scanpix“

„Nicole pasiekė Floridos rytinę pakrantę į pietus nuo Viro Bičo“, – sakoma trumpame JAV agentūros pranešime, paskelbtame ketvirtadienį 8 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku.

Nicole trečiadienį smogė Bahamų saloms.

Audra taip pat sukėlė susirūpinimą, kad gali vėl sutrikti ilgai atidėliotas Nacionalinės aeronautikos ir kosmoso administracijos (NASA) raketos paleidimas.

Floridos Nepaprastųjų situacijų valdymo skyriaus teigimu, keturiose valstijos apygardose anksčiau buvo duoti nurodymai privalomai evakuotis.

Nicole artėja prie NASA Kennedy kosminių skrydžių centro, esančio netoli Floridos rytuose esančio Orlando miesto, ir jau sutrikdė planus kitą savaitę paleisti galingiausią agentūros raketą.

Misija „Artemis 1“ turėjo startuoti lapkričio 14 dieną, tačiau antradienį NASA pranešė, kad ji bus atidėta iki lapkričio 16 dienos.

Atsarginė paleidimo data nustatyta lapkričio 19 dieną.

NASA pranešė, kad paliks milžinišką 98 metrų SLS raketą paleidimo aikštelėje, kur ji buvo pastatyta prieš kelias dienas.

Kai kurie ekspertai išreiškė susirūpinimą, kad raketą, kuri, kaip manoma, kainuoja kelis milijardus dolerių, gali apgadinti uragano atneštos nuolaužos, jei ji liks atviroje vietoje.

Po to, kai šią vasarą dėl techninių problemų buvo nutraukti du paleidimo bandymai, raketą teko grąžinti į transporto priemonių surinkimo pastatą, kad ji būtų apsaugota nuo uragano Ian.

Ši misija be įgulos sieks priartinti JAV prie astronautų sugrįžimo į Mėnulį, praėjus penkiems dešimtmečiams po to, kai žmonės pastarąjį kartą vaikščiojo Žemės palydovo paviršiumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius