-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 16 /20:06

Uraganas Ophelia jau pasiekė Britų salas – Airijoje žuvo trys žmonės

Jungtinės Karalystės meteorologijos tarnyba įspėja apie „potencialų pavojų gyvybei“: prie Britų salų priartėjo uragano Ophelia likučiai. Manoma, kad vėjo gūsiai siekia net iki 130 km per valandą, o Airijoje pranešama apie trijų žmonių žūtį, praneša BBC.
Jungtinė Karalystė ir Airija ruošiasi uragano Ophelia smūgiams
Jungtinė Karalystė ir Airija ruošiasi uragano Ophelia smūgiams / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Gintarinis“ – ne pats didžiausias – pavojus nuo pirmadienio vidurdienio vietos laiku skelbiamas Šiaurės Airijoje, Velso vakarinėje dalyje, Škotijos pietvakariuose ir Meno saloje.

Tuo metu Airijoje įspėjimas – „raudonas“, o vyriausybė į gatves ir pakrantes pasiuntė armiją. Jei prognozės pasitvirtins, uragano Ophelia smūgiai bus patys skaudžiausi Airijoje per pusę amžiaus.

Airijoje jau pranešta apie vienos moters žūtį. Ji su drauge važiavo automobiliu, kai ant mašinos užvirto medis. Be to, vėliau pranešta ir apie žuvusį vyrą – jis pjūklu pjovė medžius ir juo mirtinai susižalojo. Pirmadienio vakarą vietos policija patvirtino, kad žuvo trečias žmogus – vyras žuvo, kai ant automobilio užvirto medis.

VIDEO: Ophelia uragano sukeltų bangų šėlsmas prie Didžiosios Britanijos krantų

Audra sutrikdė populiaraus serialo „Sostų karai“ („Game of Thrones“) filmavimo darbus. Dalis šio serialo scenų filmuojamos Šiaurės Airijoje.

Dublino oro uoste dalis lėktuvų vis dar leidžiasi. Viename vaizdo įraše užfiksuota, kaip vienas orlaivis siūbuodamas paliečia nusileidimo taką.

Ophelia į Britų salas atkeliavo iš Azorų salų Atlanto vandenyne. Specialistų teigimu, pirmadienio vakarą Šiaurės Airijoje dėl stichijos gali dingti elektra ir kilti didelis bangavimas.

Rekomenduojama neiti iš namų, nes gali sužeisti nuolaužos. Šioje Jungtinės Karalystės dalyje jau uždarytos visos mokyklos.

Airijoje mokyklos irgi uždarytos, o apie 5 tūkst. namų jau neturi elektros. Saloje atšaukta daugybė keltų, traukinių, autobusų ir lėktuvų reisų.

Nors Dublino ir Belfasto oro uostai pirmadienio rytą dar veikė įprastu režimu, dalį skrydžių jau atšaukė tokios bendrovės kaip „Ryanair“, „Aer Lingus“, „British Airways“, „Qatar Airways“, „Emirates“.

Uraganas Ophelia yra stipriausias visų laikų uraganas, susiformavęs Atlanto vandenyne. Tiesa, prieš pasiekdamas Airijos pakrantę jis sumažėjo iki audros.

„Kol pasieks mūsų krantus buvęs uraganas „Ophelia“ susilpnės, – sakė Britanijos meteorologijos tarnybos „Met Office“ vyriausiasis meteorologas Steve'as. – Tačiau pirmadienį ir antradienį Šiaurės Airijoje ir vakarų ir šiaurės Britanijoje jausime buvusio uragano įtaką.“

BBC specialistų teigimu, pirmadienis Jungtinėje Karalystėje bus kontrastų diena.

Jei Škotijoje ir vakarinėje salyno dalyje laukiama galingo vėjo, Rytų Anglijoje tikimasi šiam metų laikui neįprastai šilto oro – temperatūra ten gali sušilti iki 22-23 laipsnių.

Tviterio vartotojai pirmadienį skelbė galybę keistos oranžinės spalvos dangaus nuotraukų. Airijoje vėjas nuplėšė vienos mokyklos stogą, sudarkė vieno futbolo stadiono tribūnas.

Viename vaizdo įraše matyti, kaip Korko mieste nuplėšiamas namo stogas.

Pirmadienį atsitiktinai sukanka lygiai 30 metų po 1987-aisiais siautusios Didžiosios audros, kuri pietų Angliją užvirto ankstyvą spalio 16 rytą ir pražudė 18 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius