-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Uraganas skausmingai paveikė Baracko Obamos ir Mitto Romney planus

Uraganas Sandy keičia kandidatų į JAV prezidentus, Baracko Obamos ir Mitto Romney, planus. Šie buvo pasirengę apsilankyti valstijose, kuriose yra daugiausia neapsisprendusių rinkėjų ir kova dėl prezidento posto jose užvirs labiausiai.
Mittas Romney ir Barackas Obama
Mittas Romney ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dėl uragano Barackas Obama atšaukė du susitikimus su rinkėjais Virdžinijos ir Kolorado valstijose, jie turėjo vykti savaitgalį. Renginį Virdžinijoje, kurios paplūdimiuose paskelbta nepaprastoji padėtis, atšaukė ir Mittas Romney. 

Atlanto vandenyno pakrantėje esančioje Virdžinijos valstijoje, apklausos duomenimis, abiejų kandidatų galimybės yra lygiavertės.

Anot M.Romney atstovo, atšauktas susitikimas yra „prevencinė priemonė“. Esą valstybės institucijos šiuo metu visų pirma savo dėmesį turi sutelkti į sudėtingas oro sąlygas. 

Susitikimų su rinkėjais atšaukimas tiek B.Obamai, tiek M.Romney labai skausmingas. Virdžinijoje, Kolorade, Naujojo Hampšyro valstijoje yra itin didelis abejojančių rinkėjų skaičius, jų balsai rinkimų baigčiai turės didelę įtaką.

Skaičiuojama, kad abu kandidatai ir jų rėmėjai Virdžinijos valstijoje nuo kovo reklamai išleido 144 mln. dolerių, o vien per pastarąsias dvi savaites – 27 mln. 

Ypač didelį poveikį uraganas padarys išankstiniam balsavimui. Daugelyje valstijų iš anksto balsavo jau 11 mln. amerikiečių. CNN pranešė, kad netoli pakrantės esančios rinkimų apylinkės buvo uždarytos Šiaurės Karolinos valstijoje. Be to, prasidėjus uraganui kandidatų reklamos per televiziją atsidurs antrajame plane ir nepasieks tikslinių grupių.

JAV grasinant didžiuliam uraganui, abu kandidatai pareiškė, kad rinkimai nėra tokie svarbus, kaip gyventojų apsauga. Kaip žinia, uraganas Sandy grasina trečdaliui visos šalies. CNN duomenimis, audra gali pradaryti 3,2 mlrd. dolerių vertės žalos. Sandy gali tapti didžiausiu pastaraisiais dešimtmečiais uraganu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius