-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM: Baltarusija parengs detalius atsakymus į Lietuvos klausimus dėl atominės elektrinės

Baltarusijos ambasadorius Vilniuje informavo, kad šiuo metu yra rengiami detalūs atsakymai į Lietuvos klausimus dėl planuojamos atominės elektrinės (AE) netoli Lietuvos sienos, pirmadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Planuojamos vietos atominėms elektrinėms Baltarusijoje. Iš keturių variantų pasirinktas Astravas
Planuojamos vietos atominėms elektrinėms Baltarusijoje. Iš keturių variantų pasirinktas Astravas

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad susitikęs su viceministru Evaldu Ignatavičiumi Baltarusijos diplomatas „pripažino, kad planuojamos Astravo poveikio aplinkai vertinimo procesas nėra baigtas“.

„Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas pripažino, kad Baltarusija dar nėra baigusi tarptautinio planuojamos statyti atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo proceso ir informavo, kad šiuo metu rengiami detalūs atsakymai į Lietuvos klausimus“, – teigiama pranešime spaudai.

„Lietuvos užsienio reikalų viceministras pabrėžė, kad Baltarusijos rengiama informacija turėtų pateikti išsamius ir argumentuotus atsakymus į visus klausimus, kurie itin aktualūs Lietuvos ekspertams ir visuomenei. Lietuva ir toliau reikalaus griežtos Baltarusijoje planuojamos statyti atominės elektrinės tarptautinės kontrolės“, – informavo URM.

Lietuva kritikuoja Baltarusijos planus statyti atominę elektrinę vos 50 kilometrų nuo Lietuvos sostinės Vilniaus. Lietuvos pareigūnams nerimą kelia planuojami reaktoriai, kurie iki šiol nėra realiai išbandyti.

Pasak Lietuvos diplomatų, Baltarusija iki šiol nepaaiškino, kodėl pasirinkta aikštelė visai šalia Lietuvos sienos, neparengė plano avarijos atveju. Be to, anot Lietuvos ekspertų, Astravo aikštelėje yra padidintas seismingumas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius