Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

URM: nuo uragano Irma nukentėjusiose Karibų jūros salose yra 7 lietuviai

Antradienio Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, nuo uragano Irma nukentėjusiose Šv. Martyno (St. Martin) ir Šv. Bartolomėjaus (St. Barthélemy) salose Karibų jūroje yra septyni Lietuvos Respublikos piliečiai, žinių apie nukentėjusius lietuvius JAV Floridos valstijoje URM neturi.
Uraganas Irma Floridoje
Uraganas Irma Floridoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ministerija ir Lietuvos ambasados JAV, Prancūzijoje ir Nyderlanduose palaiko kontaktą su salose esančiais asmenimis ar jų artimaisiais, aktyviai bendrauja su atsakingomis institucijomis, ieškodami galimybių padėti esantiems nuo uragano nukentėjusiose teritorijose.

Europos išorinių veiksmų krizių sistemoje užregistruota informacija apie suinteresuotų Lietuvos piliečių evakuacijos poreikį, bendraujama su laivybos kompanijos Royal Carribean International, skyrusios laivą asmenų evakuacijai iš Šv. Martyno salos, pagalbos centru.

Lietuvos ambasados Vašingtone, Paryžiuje ir Hagoje yra pasiruošusios tarpininkauti perduodant asmenų informaciją kompetentingoms vietos įstaigoms ir organizuoti laikinų dokumentų išdavimą juos praradusiems Lietuvos piliečiams.

Aktuali informacija apie padėtį ir saugumo rekomendacijos nuolat atnaujinamos „Keliauk saugiai“ programėlėje ir ministerijos bei ambasadų „Facebooko“ paskyrose.

Užsienio reikalų ministerija žinių apie nukentėjusius Lietuvos Respublikos piliečius JAV Floridos valstijoje neturi.

Primename, kad pirminė informacija konsulinės pagalbos klausimais Užsienio reikalų ministerijoje visą parą teikiama telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.

Su Lietuvos Respublikos ambasada Vašingtone galima susisiekti tel. +1 202 234 5860 arba el. paštu consul.us@urm.lt, Lietuvos Respublikos ambasada Prancūzijoje tel. +336 75 04 15 01 arba el. paštu consul.fr@urm.lt, ambasada Hagoje tel. +31 646 094 634 arba el. paštu amb.nl@urm.lt. Piliečių prašome nurodyti savo tikslią buvimo vietą: adresą, pastato pavadinimą ar kitą orientyrą bei kaip su jais galėtų susisiekti vietos administracijos atstovai (el. paštas, telefono numeris ir kiti kontaktai).

Užsienio reikalų ministerijos programėlę „Keliauk saugiai“ galima parsisiųsti iOS, Android.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius