Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM: tarp Didžiojoje Britanijoje vergais laikytų žmonių yra lietuvis

Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija (URM) patvirtino, kad tarp Didžiojoje Britanijoje vergijoje laikytų 24 asmenų buvo vienas lietuvis. Jį kartu su kitais nelaimėliais sekmadienį išlaisvino britų policija.
Grotos
Grotos / Photos.com

Lietuvos URM Didžiosios Britanijos policija kol vyksta tyrimas nesuteikė duomenų apie lietuvio amžių ir vergijoje praleistą laiką, 15min.lt sakė URM atstovas spaudai Mindaugas Lašas.

„The Guardian“ skelbia, kad lietuvis yra tarp tų asmenų, kurie bendradarbiauja su policija ir padeda tyrimui. Taip pat policijai informaciją sutiko teikti aštuoni britai, trys lenkai ir vienas latvis.

Devyni išlaisvintieji su policija bendradarbiauti atsisakė teigdami, jog čigonai jiems padėję ir suteikę stogą virš galvos.

Tą patį užsienio žurnalistams sakė ir vieno iš suimtųjų žmona prisistačiusi moteris. Anot jo, tabore gyvenę vyrai gaudavo apie 130 litų atlygį per dieną, o dirbdavo savo noru.

„Negi būtų geriau, jei jie išvis neturėtų stogo virš galvos. Šioje istorijoje yra dvi pusės“, – „The Guardian“ sakė moteris.

Visi keturi žmonių laikymu vergijoje kaltinami čigonai turi Airijos pilietybę ir priklauso vienai šeimai. Jų amžius nuo 19 iki 34 metų.

Kaip skelbiama užsienio žiniasklaidoje, jauniausiam vergijoje laikytam asmeniui tebuvo 17 metų.

Kai kurie iš 24 vergijoje laikytų asmenų, kaip manoma, joje išbuvo apie 15 metų.

Primename, kad sekmadienį Leiton Bazaro miestelyje, esančiame į šiaurės vakarus nuo Londono, dalyvaujant 200 pareigūnų, buvo surengtas didžiulis reidas, kurio metu buvo atskleistas prekybos žmonėmis tinklas.

Įtariama, kad aukas pagrobėjai rasdavo vietose, kur Londone dalijamas nemokamas maistas arba eilėse prie socialinių pašalpų. Užverbuoti žmonės buvo sodinami į konteinerius, skirtus arkliams ar šunims pervežti, atvežami į taborą ir verčiami dirbti už maistą, kurio pakakdavo tik išgyvenimui. Jie buvo nuskutami plikai, o mėginantys pabėgti, būdavo sugaunami ir sumušami. Kai kurie žmonės sulaikymo metu buvo išsitepę ekskrementais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius