Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

URM vystomojo bendradarbiavimo projektams skyrė 2,7 mln. litų

Užsienio reikalų ministerija (URM) vystomojo bendradarbiavimo projektams 2011 metais skyrė 2,7 mln. litų, tačiau neatskleidžia, kokie konkrečiai projektai kiek lėšų gavo.
Užsienio reikalų ministerija
Užsienio reikalų ministerija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak vystomojo bendradarbiavimo interneto svetainėje orangeprojects.lt pateiktos informacijos, didžiausia bendra suma – 855 tūkst. litų – Afganistanui. Šie pinigai bus padalyti septyniems projektams.

Du projektai yra susiję su parama geram valdymui, stiprinant administracinius vietos valdžios ir nevyriausybinių organizacijų (NVO) gebėjimus, du – su parama ekonominiam ir socialiniam vystymuisi, sveikatos apsaugai ir švietimui, dar du nukreipti remti kaimo plėtrą, ypač žemės ūkio produktyvumui didinti. Vienas projektas susijęs su inžinerinių paslaugų teikimu Lietuvos vadovaujamoje Goro provincijoje ir projektų įgyvendinimo technine priežiūra.

850 tūkst. litų skirta projektams Baltarusijoje, finansavimą iš viso gavo 20 paraiškų teikėjų.

Keturi projektai susiję su parama regionų vystymuisi, keturi apims paramą demokratiniams judėjimams ir jaunimo iniciatyvoms Baltarusijoje, vienuolika skirti pilietinei visuomenei remti skatinant mokslinį ir kultūrinį bendradarbiavimą, vienas projektas bus įgyvendinamas aplinkosaugos ir kovos su klimato kaita srityje.

Aštuoniems projektams Gruzijoje suplanuota 300 tūkst., penkiems projektams Ukrainoje – 170 tūkst., o keturiems projektams Moldovoje – 130 tūkst. litų.

Taip pat bus įgyvendinami šeši visuomenės informavimo projektai, jų įgyvendinimui skirta 462 tūkst. litų.

Tačiau ministerija BNS nepateikė informacijos, kokios sumos skirtos konkretiems projektams. Nors Afganistane įgyvendinami septyni projektai, tačiau URM įvardijo tik dviejų iš jų vykdytojus. Apie projektus vykdyti Baltarusijoje laimėjusių paraiškų nebuvo pateikta jokios informacijos.

„Pasirašytose 2011 metų vystomojo bendradarbiavimo projektų įgyvendinimo sutartyse numatyta, kad sutarčių sąlygos yra konfidencialios, ir viena šalis negali atskleisti sutarties turinio jokiai trečiai šaliai be išankstinio raštiško kitos šalies sutikimo, išskyrus, kai to reikalauja įstatymai ir tinkamas projekto įgyvendinimas“, – teigiama ministerijos atsakyme.

Pasak URM, norint sužinoti, kiek lėšų gavo konkretūs projektai, reikia pateikti ministerijai tokį poreikį pagrindžiantį prašymą. Tuomet projektų vykdytojų būtų prašoma leisti žiniasklaidai pateikti dominančią informaciją.

Iš viso ministerijai buvo pateiktos 135 paraiškos finansavimui gauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius