Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Urugvajuje prisiekė naujasis prezidentas Luisas Lacalle Pou

Urugvajuje sekmadienį po 15 metų trukusio kairiųjų valdymo prisiekė centro dešiniųjų stovyklos prezidentas, pažadėjęs kovoti su nusikalstamumu ir sugriežtinti valstybės finansų kontrolę. 46 metų banglenčių sporto entuziastas ir buvusio prezidento sūnus Luisas Lacalle Pou lapkritį per plauką laimėjo rinkimus, antrą kartą bandydamas užimti postą. Priesaiką priėmė buvęs kairiųjų pažiūrų prezidentas Jose Mujica.
Luisas Lacalle Pou
Luisas Lacalle Pou / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Urugvajus

Luisas Lacalle Pou perims beveik 3,4 mln. gyventojų turinčią šalį, kurios ekonomika stabiliai augo vadovaujant buvusiai partijos „Frente Amplio“ („Platusis Frontas“) vyriausybei. Visgi partijos populiarumą sumažino pastaraisiais metais didėjantis nusikalstamumas.

Tuo tarpu vis stipresnį ekonomistų nerimą kelia didėjantis fiskalinis deficitas, kuris pernai siekė 4,9 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Savo inauguracinėje kalboje naujasis šalies vadovas pažadėjo „tęsti tai, kas buvo padaryta gerai, ir ištaisyti tai, kas buvo padaryta blogai“.

Luisas Lacalle Pou, pažadėjęs apriboti vyriausybės išlaidas, teigė, kad nori sumažinti gamybos ir paslaugų sąnaudas bei „atkurti šalies konkurencingumą“.

Naujasis prezidentas pažymėjo, kad šalis susiduria su „ekstremalia situacija“, susijusia su saugumo trūkumu, ir pridūrė, kad „didžioji dauguma Urugvajaus gyventojų jaučiasi nesaugiai“.

Rinkimų kampanijos metu Luisas Lacalle Pou žadėjo stiprinti šalies saugumo pajėgas ir griežtinti bausmes.

Naujasis prezidentas užaugo politikų šeimoje. Jo tėvas Luisas Lacalle Herrera ėjo prezidento pareigas 1990–1995 metais, o motina Julija Pou buvo senatorė. Prezidento prosenelis Luisas Alberto de Herrera buvo svarbus Nacionalinės partijos veikėjas.

Luisas Lacalle Pou privalės remtis ideologiškai marga keturių partijų koalicija, kad jo programa sulauktų Kongreso palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius