Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už bilietą į inauguraciją – penkiaženklė suma

Susidomėjimas praėjusią savaitę naujai išrinkto Jungtinių Valstijų prezidento Baracko Obamos inauguracijos ceremonija toks didelis, kad vieni bilietų platintojai už bilietą prašo 20 tūkst. 95 JAV dolerių.
Pristatytas naujasis Amerikos prezidentas Barackas Obama
Naujasis Amerikos prezidentas Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Inauguracija Kaina

Įėjimas į didžiausią renginį Vašingtone teoriškai turėtų būti nemokamas, jei kongresmenas ar senatorius patenkina į jį kreipusiosio žmogaus prašymą. Tačiau dėl milžiniško visuomenės susidomėjimo inauguracijos ceremonija ir ženklaus bilietų paklausos lenkimo jų pasiūlą, tradicinius leidimus dalyvauti renginyje pakeitė klestinti internetinė bilietų prekyba, rašo CNN.

Teisėti bilietų platintojai – kai kurios kompanijos, prekiaujančios bilietais į roko koncertus ir NASCAR lenktynes – net ir stovimus bilietus į B.Obamos prisaikdinimo ceremoniją parduoda už tūkstančius dolerių.

Savo ruožtu inauguracijos organizatoriai įsitikinę, kad visa tai žeidžia renginio dvasią ir baiminasi į ceremoniją bilietus įsigijusių amerikiečių nusivylimo.

Šiuo metu valdžia iš viso išspausdino 250 tūkst. bilietų, kurie laikomi saugioje vietoje. Informacija apie tai, kaip įsigyti bilietus, paskelbta internetinėje svetainėje.

Bilietų platintojai yra savotiški tarpininkai: jie perparduoda bilietus, kuriuos užsisako iš Capitol Hill darbuotojų ir žmonių, kuriems bilietus duoda kongresmenai. Kadangi valdžia bilietus išleidžia paskutinę minutę – likus mažiau nei savaitei iki inauguracijos – bilietų platintojai negali būti tikri, kad gaus pakankamai bilietų, jog patenkintų gautus užsakymus.

Bilietus pardavinėjančiuose tinklalapiuose žadamas šimtaprocentinis pinigų sugrąžinimas pirkėjui, negavusiam bilieto. Vis dėlto daugeliui žmonių ši sąlyga – maža paguoda – nes žmonės dažnai investuoja nemažai pinigų į kelionę į Vašingtoną tam, kad galėtų stebėti inauguraciją.

Ant bilietų nėra užrašyti žmonių, kuriems jie skirti, vardai. Būtent tai ir leidžia bilietus parduoti. Tačiau inauguracijos organizatoriai tikina dėsiantys visas pastangas, kad bilietai atitektų tiems žmonėms, kurie patys iš tiesų ketina dalyvauti renginyje.

Inauguracijos komiteto vadovė, senatorė Dianne Feinstein pirmadienį tvirtino esanti pasiruošusi kreiptis į Kongresą ir prašyti, kad inauguracijos bilietų perpardavimas būtų laikomas nusikaltimu.

„Girdėjome, kad yra žmonių, bandančių parduoti bilietus į inauguracijos ceremoniją už daugiau nei 40 tūkst. dolerių. Tai nesuvokiama ir privalo būti uždrausta“, – rašoma D.Feinstein kreipimesi. – „Ši inauguracija – svarbiausias mūsų laikų piliečių įvykis ir bilietai į jį žmonėms turi būti nemokami. Niekas neturėtų mokėti už savo bilietus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius