Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už Donaldą Trumpą balsuoja ne raudonsprandžiai, o turtingi ir išsilavinę respublikonai

Ne tik JAV, bet ir visame pasaulyje įprasta manyti, kad skandalingajam Donaldui Trumpui kelią respublikonų nominacijos Amerikos prezidento rinkimuose link grindžia nuskurdę, mokslų nebaigę rinkėjai – vadinamieji raudonsprandžiai. Tačiau netikėtai paaiškėjo, kad bent jau šią savaitę pergalę milijardieriui lėmė turtingi ir išsilavinę respublikonai, skelbia „Reuters“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šią demografinę grupę D.Trumpui anksčiau buvo itin sunku pritraukti. Tačiau šią savaitę jis nugalėjo turtingiausiose Pensilvanijos, Milando, Delavero, Konektikuto ir Rod Ailando apygardose.

Pavyzdžiui, Konektikuto valstijos Ferfildo apygardoje ir Niuporto apygardoje Rod Ailane gyvena turtingiausi ir labiausiai išsilavinę respublikonų rinkėjai.

Balsavusių rinkėjų apklausos Konektikte, Pensilvanijoje ir Merilande parodė, kad D.Trumpą pirminiuose rinkimuose čia palaikė maždaug pusė koledžą baigusių rinkėjų ir daugiau nei pusė rinkėjų, per metus uždirbančių per 100 tūkst. JAV dolerių.

„Šiaip būtų sunku patikėti, kad D.Trumpas taip pagerino savo įvaizdį tarp rinkėjų, kurie iki šiol priešiškai vertino jo retoriką, jo įžeidžiančius pasisakymus“, – teigė šv. Juozapo universiteto Pensilvanijoje profesorius Randallas Milleris, nagrinėjantis JAV politiką.

„Bet manau, kad žmonės galėjo priprasti prie D.Trumpo. Jis jau nebešokiruoja taip, kaip anksčiau“, – pridūrė R.Milleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius