Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 19 /15:18

Už įžeidžiamas žinutes apie Mianmaro lyderę buvęs žurnalistas kalės septynerius metus

Buvęs Mianmaro valstybinės žiniasklaidos skiltininkas už „įžeidžiamas“ žinutes apie šalies lyderę Aung San Suu Kyi socialiniame tinkle „Facebook“ buvo nuteistas kalėti septynerius metus, trečiadienį pranešė vienas teismo pareigūnas.
Aung San Suu Kyi
Aung San Suu Kyi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ngaras Minas Swe buvo nuteistas už „įžeidžiančių pranešimų feisbuke rašymą prieš valstybės kanclerę Aung San Suu Kyi, kuriant žmonėms klaidingą įspūdį apie ją“, sakė Jangono vakarinio apygardos teismo atstovas Htay Aungas.

Po to, kai šį mėnesį buvo įkalinti du naujienų agentūros „Reuters“ žurnalistai, rašę apie rohinjų krizę, Mianmaras sulaukia daug kritikos dėl raiškos laisvės pažeidinėjimo.

Ngaras Minas Swe savo skiltį turėjo valdant ankstesnei kariškių remtai vyriausybei. Po Aung San Suu Kyi Nacionalinės lygos už demokratiją atėjimo į valdžią 2016 metais jis rašo straipsnius prieš ją ir jos partiją.

Jis buvo areštuotas liepos 12-ąją – tą pačią dieną, kai parašė apie tai, kaip Aung San Suu Kyi 2013 metais per valstybinį vizitą sulaukė tuometinio JAV prezidento Baracko Obamos bučinio į skruostą.

Šį nekaltą pasisveikinimą kritikavo konservatyvi Mianmaro visuomenė, ypač – su armija susijusios Sąjungos solidarumo ir plėtros partijos šalininkai, tokie kaip Ngaras Minas Swe, kuris socialinėje žiniasklaidoje skelbė seksistines išvadas apie valstybės lyderę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius