-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už JAV paslapčių išdavimą nuteistas „WikiLeaks“ informatorius Bradley Manningas planuoja tapti moterimi

Už karinių ir diplomatinių JAV paslapčių atskleidimą tinklalapiui „WikiLeaks“ nuteistas Bradley Manningas laiškė „Today Show“ atskleidė, kad jis planuoja pradėti hormonų terapiją ir ateityje gyventi kaip moteris.
Kairėje - Bradley Manningas teisme 2013 metais. Dešinėje - nuotrauka iš 2010 metų, kai jis apsirengęs kaip moteris
Kairėje - Bradley Manningas teisme 2013 metais. Dešinėje - nuotrauka iš 2010 metų, kai jis apsirengęs kaip moteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie trečiadienį 35 metams kalėjimo nuteisto B.Manningo seksualinę orientaciją ir lytinę tapatybę per „WikiLeaks“ teismą daug kalbėjo ir jo gynėjai. Jo advokatų komanda teigė, kad vienas iš veiksnių, lėmusių jo sprendimą nutekinti informaciją – sunkumai būnant homoseksualiu kareiviu, kuris norėtų pakeisti lytį. Advokatai teismo metu pateikė ir B.Manningo laišką, kuriame jis savo buvusiam vadovui aiškino esąs transseksualas, ir įstojo į armiją norėdamas „to atsikratyti“.

Laiške JAV televizijos laidai B.Manningas dėkoja visiems, kurie jį rėmė pastaruosius trejus metus, ir kurių laiškai jam padėjo ištverti sunkų laikotarpį. „Esu amžinai skolingas tiems, kurie man rašė, kurie skyrė lėšų mano gynybos fondui arba atvyko į teismą“, – rašė „WikiLeaks“ informatorius.

„Žengdamas į kitą savo gyvenimo etapą aš noriu, kad visi pažintų tikrąjį mane. Aš esu Chelsea Manning. Aš esu moteris. Kadangi aš taip jaučiuosi (ir jaučiuosi nuo vaikystės), noriu kuo greičiau pradėti hormonų terapiją. Tikiuosi, kad mane remsite šių permainų metu. Taip pat prašau, kad nuo šiandien mane vadintumėte naujuoju mano vardu ir kreiptumėtės moteriška gimine (išskyrus oficialius laiškus laisvės atėmimo įstaigai). Lauksiu laiškų iš savo rėmėjų ir turėdamas galimybę jiems atrašysiu“, – laiške rašė B.Manningas.

Už karinių ir diplomatinių JAV paslapčių atskleidimą tinklalapiui „WikiLeaks“ teisėjas trečiadienį skyrė B.Manningui 35 metus kalėjimo. Už didžiausią Amerikos istorijoje oficialių paslapčių atskleidimą jis taip pat „gėdingai atleidžiamas“ iš ginkluotųjų pajėgų. Nuosprendis galėjo siekti ir 90 metų kalėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius