Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už ką Jose Manuelis Barroso pagyrė Grybauskaitę?

EK pirmininkas sakė vertinąs konstruktyvų D.Grybauskaitės požiūrį ieškant sprendimų su Rusija.
Jose Manuelis Barosso
Jose Manuelis Barroso / „Scanpix“ nuotr.

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso antradienį pareiškė labai vertinantis „aktyvias ir konstruktyvias“ Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės pastangas ieškoti sprendimų su Rusija dėl vežėjų ir pieno eksportuotojų problemų.

„Leiskite pasinaudoti galimybe ir pasakyti, kaip labai aš vertinu Lietuvos prezidentės D.Grybauskaitės konstruktyvias ir aktyvias pastangas siekiant su Rusija išspręsti problemas, su kuriomis neseniai susidūrė Lietuvos vežėjai ir pieno produktų eksportuotojai“, - sakė J.M.Barroso po susitikimo su D.Grybauskaite Briuselyje.

Jis patikino, kad EK ir toliau rems Lietuvos pastangas spręsti šiuos klausimus su Rusija.

Prezidentė D.Grybauskaitė per spaudos konferenciją priminė, kad dėl iškilusių problemų ji kalbėjosi su Rusijos prezidentu Dmitrijumi Medvedevu, ir tai buvęs pirmas Lietuvos ir Rusijos prezidentų pokalbis per pastaruosius aštuonerius metus.

„Pokalbis buvo labai pozityvus. Abu sutarėme, kad reikia kalbėtis, dirbti kartu sprendžiant tokius klausimus ir bent jau prezidento D.Medvedevo atsakymas buvo, kad jis tikisi iš naujo atversti santykius, ir padėkojo man už santykių tarp Lietuvos ir Rusijos atkūrimą tokiu lygiu“, - sakė D.Grybauskaitė.

Rusija šį mėnesį buvo sugriežtinusi muitinės procedūras Lietuvos vežėjams ir uždraudusi pieno produktų importą iš kai kurių Lietuvos įmonių dėl rastų antibiotikų liekanų.

VIDEO: EC Lithuania visit press briefing

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius