-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Už korupciją kalėti nuteistas buvęs Rusijos ekonomikos ministras paleistas pirma laiko

Buvęs Rusijos ekonomikos ministras Aleksejus Uliukajevas, 2017-aisiais už kyšininkavimą nuteistas kalėti aštuonerius metus, ketvirtadienį išėjo į laisvę, teismui sutrumpinus jam skirtą bausmę.
Aleksejaus Uliukajevo teismas
Aleksejaus Uliukajevo teismas / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Uliukajevas buvo apkaltintas paėmęs 2 mln. JAV dolerių kyšį iš Igorio Sečino, valstybinės naftos milžinės „Rosneft“ vadovą ir prezidento Vladimiro Putino artimą sąjungininką.

Eksministras jam iškeltus kaltinimus neigė ir kaltino I.Sečiną organizavus prieš jį nukreiptą provokaciją. A.Uliukajevas tapo aukščiausio rango pareigūnu, areštuotu Rusijoje nuo 1993 metų.

Balandžio pabaigoje į šiaurės vakarus nuo Maskvos esančio Tverės miesto, kur A.Uliukajevas atliko įkalinimo bausmę, teismas pranešė patenkinęs eksministro prašymą paleisti jį pirma laiko.

Prokurorai šio sprendimo neapskundė.

Ketvirtadienį valstybinė televizija parodė A.Uliukajevą išvažiuojantį iš pataisos kolonijos automobiliu. Jis nesikalbėjo su žurnalistais, susirinkusiais prie laisvės atėmimo įstaigos.

A.Uliukajevas, tapęs ekonomikos plėtros ministru 2013 metais, buvo sulaikytas „Rosneft“ būstinėje, kai I.Sečinas jam perdavė krepšį su 2 mln. dolerių. „Rosneft“ vadovas sakė paprašęs saugumo pajėgų suorganizuoti specialią operaciją.

I.Sečinas tyrėjams sakė, kad ministras reikalavo iš jo kyšio mainais į paramą kontroversiškam sandoriui – „Rosneft“ planams perimti iš valstybės mažesnės naftos pramonės grupės „Bašneft“ kontrolinį akcijų paketą.

Buvęs ministras sakė manęs, kad krepšyje buvo įdėta brangaus vyno, kurį esą I.Sečinas buvo pažadėjęs susitarimui atšvęsti.

I.Sečinas eksministro teismo procese nedalyvavo, nors buvo kviečiamas liudyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius